Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης: Τατουάζ, βρώμικα crop-top και πολλές ερωτικές περιπέτειες


Ενας άνδρας, με γκριζαρισμένα μαλλιά, με το βρώμικο crop-top του να αποκαλύπτει πλάτη και χέρια γεμάτα τατουάζ, στέκεται μπροστά σε...
κάποιους που τον χαιρετούν επίσημα, σε στάση προσοχής. Αυτό το τελευταίο είναι και η μόνη ένδειξη πως πρόκειται για κάποιον αρχηγό κράτους.

Κι όμως, η παραπάνω περιγραφή είναι για τον Μάχα Βαγιραλονγκόρν, τον 64χρονο που θα γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης, μετά από τον θάνατο του πατέρα του. Το προαναφερόμενο στιγμιότυπο είναι από άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Bild που δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές, προκαλώντας την αντίδραση του παλατιού, που ισχυρίστηκε ότι είναι κατασκευασμένες.

Είναι όμως και ένα μόνο δείγμα του πόσο διαφορετικός- από τα συνήθη πρότυπα- είναι αυτός ο 64χρονος που καλείται να αναλάβει τα ηνία της Ταϊλάνδης. Τα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο πατέρας νοσηλευόταν στην Μπανγκόκ, ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου ήταν πολύ μακριά. Γύριζε την Ευρώπη, με το Boeing 737 του και έμενε σε πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, σε βουνά ή λίμνες στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Ο 64χρονος λατρεύει τα αεροπλάνα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, ενώ αυτός ο «ευρωπαϊκός» τρόπος ζωής προκαλεί εδώ και χρόνια ανησυχία στην Ταϊλάνδη για τη στιγμή που θα ανέβαινε στον θρόνο. Και αυτή ήρθε πλέον, με τον θάνατο του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, την Πέμπτη.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο πρίγκιπας θα καταφέρει να κρατήσει ενωμένη τη χώρα. Μέχρι τώρα, απασχολούσε τη δημοσιότητα μόνο για τους χωρισμούς του, με τους επικριτές του να σχολιάζουν ότι οι ρομαντικές περιπέτειές του είναι κάτι περισσότερο από μία βασιλική σαπουνόπερα, τονίζοντας ότι εγείρουν ερωτήματα για το αν είναι κατάλληλος να ηγηθεί της χώρας.




Οι πολύκροτοι χωρισμοί

Το να έχει κάποιος πολλές αγαπημένος είναι μία βασιλική παράδοση στην Ταϊλάνδη, σημειώνουν οι New York Times. Ο προπάππους του πρίγκιπας, βασιλιάς Ράμα Ε’ είχε πάνω από 150 συζύγους και συντρόφους. Ομως, οι γυναίκες που μπήκαν στη ζωή του Βαγιραλονγκόρν βίωσαν ιδιαίτερα «μοχθηρούς»- όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα- χωρισμούς, ενώ μέλη της συνοδείας του πέθαναν υπό ύποπτες συνθήκες.

Τα τρία διαζύγιά του και ο σκληρός τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίστηκε έχουν στρέψει πολλούς Ταϊλανδούς εναντίον του, ενώ πίσω του ο πρίγκιπας έχει διαλυμένες οικογένειες, μεταξύ άλλων τέσσερα παιδιά στις ΗΠΑ, με τα οποία έχει διακόψει κάθε σχέση.

Ηταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, την εξαδέλφη του Σοαμσαβάλι Κιτιγιακάρα, τη δεκαετία του ’70 και του ’80, όταν απέκτησε πέντε παιδιά με άλλη γυναίκα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα του. Αυτή η άλλη γυναίκα, η ηθοποιός Σουγιαρίνε Βιβατσαραβόνγκσε, έγινε η δεύτερη σύζυγός του.

Και αυτός ο γάμος όμως κατέληξε σε διαζύγιο, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με τέτοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών, που με επίσημη ανακοίνωση το παλάτι την κατηγόρησε για διαφθορά και απιστία, με έναν στρατιώτη. Ο πρίγκιπας διέκοψε την επικοινωνία με τα 4 από τα 5 παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της, τους αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους και τα διπλωματικά διαβατήρια, ενώ με επιστολή του προς το βρετανικό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν ενημέρωσε ότι δεν θα πληρώνει πλέον τα δίδακτρα.

Με τον τρίτο του γάμο, με την επίσης «κοινή θνητή» Σριράσμι Σουγάντι, το 2001, απέκτησε ένα αγόρι που θεωρείται ο επόμενος διάδοχος του θρόνου, τον 11χρονο πρίγκιπα Ντιπανγκόρν Ρασμιγιότι, ο οποίος ζει στη Βαυαρία με τον πατέρα του.

Οι Ταϊλανδοί είχαν μία σπάνια ευκαιρία να δουν σκηνές από τον τρίτο γάμο, όταν ένα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από πάρτι γενεθλίων δίπλα σε πισίνα. Σε αυτό, η πριγκίπισσα εμφανιζόταν topless, με ένα στρινγκ μαγιό, κάτι που σκανδάλισε την κοινή γνώμη.

Ο γάμος διαλύθηκε με πολύκροτο τρόπο το 2014, όταν μέλη της οικογένειάς της συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Τουλάχιστον τρία από τα αδέλφια της πριγκίπισσας φυλακίστηκαν για παράνομη κατοχή όπλων και προσβολή της μοναρχίας, ενώ με αυτή την κατηγορία φυλακίστηκαν και οι γονείς της. Η ίδια εγκατέλειψε το βασιλικό όνομά της, αλλά πήρε πάνω από 5 εκατ. δολάρια.



Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα;

Μετά από όλα αυτά, οι Ταϊλανδοί απορούν και ποια θα είναι η νέα βασίλισσά τους. Στο πλευρό του πρίγκιπα εμφανίστηκε η πρώην αεροσυνοδός, Σουτίντα Βαγιραλονγκόρν και της έχει αποδοθεί στρατιωτικός βαθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζει με τον πρίγκιπα στη Βαυαρία.

Εκείνη ήταν, πιθανότατα, δίπλα του και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε τον Ιούλιο η Bild, με γόβες στιλέτο, στενή μπλούζα που άφηνε ακάλυπτη την κοιλιά της και τζιν. Με τέτοια εμφάνιση, μία τουρίστρια δεν θα έμπαινε στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs