Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ατύχημα αλά «Free Willy»: 80.000 πέστροφες στην θάλασσα όταν πλοίο προσέκρουσε σε ιχθυοτροφείο


Οι Δανοί ψαράδες μπορεί να βρεθούν μπροστά στο αλιευτικό ταξίδι της ζωής τους σε λίγες μέρες, καθώς ένα πλοίο προσέκρουσε σε ...
ένα ιχθυοτροφείο, επιτρέποντας σε έως και 80.000 ιριδίζουσες πέστροφες να αποδράσουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο, που ταξίδευε στην Βαλτική Θάλασσα από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ προς το Κόλντινγκ της Δανίας προσέκρουσε σε ένα ιχθυοτροφείο μεταξύ των δανέζικων νησιών Φιονία και Γιουτλάνδη σήμερα, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η εταιρεία υδατοκαλλιεργειών Snaptun Fisk.

Οι ιριδίζουσες πέστροφες, που ζυγίζουν περίπου 3κιλά η μία, προορίζονταν για σφαγή αυτή την εβδομάδα και η συνολική τους αξία ανερχόταν σε έως και 10 εκατομμύρια κορώνες Δανίας (1,35 εκατομμύρια ευρώ), δήλωσε ο Τιμ Πέτερσεν, εκ των ιδιοκτητών και διευθυντής της εταιρείας.

«Θα επιδιώξουμε αποζημίωση από τους πλοιοκτήτες», τόνισε στο Reuters.





Το περιστατικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο θαλάσσιο οικοσύστημα τόνισε ο ερευνητής του δανέζικου πανεπιστημίου υδροτεχνικής, Γιον Σβένσεν. Οι 'απελευθερωμένες' πέστροφες πιθανώς να διαταράξουν την εκκόλαψη αυγών και τις άγριες θαλάσσιες πέστροφες νεαρής ηλικίας. Οι ιριδίζουσες πέστροφες, ανεξοικείωτες με την ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, αναμένεται να επιβιώσουν μόλις λίγους μήνες.

«Όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να βγουν στα ανοιχτά με τον εξοπλισμό τους και να αρχίσουν να ψαρεύουν», τόνισε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2/Fyn ο Σόρεν Κνάμπε, διευθυντής ενός συνεταιρισμού αλιέων.

Η πέστροφα θα ξεκινήσει να τσιμπάει σε δολώματα έπειτα από τέσσερις με πέντε μέρες, καθώς προσαρμόζονται στην ζωή στην ανοιχτή θάλασσα, τόνισε ο Ούρλικ Γιέπεσεν, ένας τοπικός ψαράς, ανακαλώντας παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν.

«Το θεωρώ αυτό μια τραγωδία (για το περιβάλλον) για να είμαι ειλικρινής», τόνισε. «Αλλά πιθανότατα θα κάνω ένα, δυο αλιευτικά ταξίδια».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs