Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Εσθονία-Ελλάδα: Τι θέλει να πετύχει απόψε η Εθνική - Στα προκριματικά του Mundial 2018


Το προτελευταίο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής για το 2016 τη βρίσκει να αντιμετωπίζει την Εσθονία εκτός έδρας στο πλαίσιο της...
3ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (21:45, ΟΤΕ Sport1, ΣΚΑΪ)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας κάνει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση (δύο νίκες με Γιβραλτάρ, Κύπρο) θέλει να κάνει το 3χ3 και να παραμείνει στην κορυφή (μαζί με το Βέλγιο) “καθαρίζοντας” έναν ακόμη αντίπαλο που είναι στα μέτρα του και πηγαίνοντας στα ντέρμπι (με Βοσνία στις 13/11/2016 και Βέλγιο στις 25/3/2017) χωρίς την παραμικρή απώλεια.

Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, η νίκη σήμερα θα είναι μία ακόμη μεγάλη ένεση ψυχολογίας για την γαλανόλευκη, μετά την περιπέτεια στα προκριματικά του Euro 2016 που είχαν εξελιχθεί σε εφιάλτη, ωστόσο ο Μίχαελ Σκίμπε είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό του σχήμα καθώς Φορτούνης και Τζαβέλλας ήταν τα “θύματα” της νίκης επί της Κύπρου την Παρασκευή.

Ο Γερμανός είχε διάφορες σκέψεις στο μυαλό του, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα καθώς εκτός των δύο παικτών που είναι τραυματίες κι ο Μπακασέτας μάλλον θα είναι στον πάγκο.

Ο Σταφυλλίδης θα παραμείνει στην ενδεκάδα αλλά θα αγωνιστεί ως αριστερός μπακ, με τον Παπαδόπουλο να παίζει αμυντικό χαφ, ενώ Χολέμπας και Γιαννιώτας θα αγωνιστούν στο αριστερό και δεξί άκρο της επίθεσης αντίστοιχα (με τον Καρέλη να διεκδικεί κι αυτός μια θέση στο βασικό σχήμα).

Η Εσθονία στο ντεμπούτο του Μάρτιν Ρέιμ στον πάγκο της νίκησε με 4-0 το Γιβραλτάρ και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τον προπονητή της να παραδέχεται ότι “πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τιμωρήσουμε τα όποια λάθη κάνει η Ελλάδα”.






Οι πιθανές συνθέσεις

Εσθονία: Ακσάλου, Τενιάτε, Μπαράνοφ, Κλαβάν, Πικ, Μετς, Κάιτ, Λουτς, Βασίλιεφ, Ζενιόφ, Άνιερ

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Γιαννιώτας, Μάνταλος, Χολέμπας – Μήτρογλου.


Το πρόγραμμα του ομίλου μας

Βοσνία-Κύπρος 21.45

Εσθονία-Ελλάδα 21.45

Γιβραλτάρ-Βέλγιο 21.45

Η βαθμολογία

1.Βέλγιο 6 βαθμοί (+7 γκολ)

2.ΕΛΛΑΔΑ 6 (+5)

3.Βοσνία 3 (+1)

4.Εσθονία 3 (-1)

5.Κύπρος 0 (-5)

6.Γιβραλτάρ 0 (-9)

*Για την κατάταξη μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια η καλύτερη επίθεση

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs