Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Κως: Οι Έλληνες αστυνομικοί ακυρώνουν τη βρετανική έρευνα - Δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα νέο (Photos)


Η μητέρα του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, ήταν προετοιμασμένη για να ακούσει....
το χειρότερο μετά τις νέες έρευνες της Βρετανικής αστυνομίας στο νησί. Έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα με απογοήτευση και γκρεμισμένες ελπίδες. Έχει ακούσει όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του παιδιού της και ήλπιζε ότι η νέα έρευνα θα έδινε απαντήσεις.

Όμως, φαίνεται ότι και η νέα έρευνα, η οποία βασίστηκε σε μια πληροφορία ότι το παιδί σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού, θα είναι ακόμη μία διάψευση των προσδοκιών της οικογένειας που επί 25 χρόνια αναζητά απάντηση για την εξαφάνιση του παιδιού της.


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail, οι Έλληνες αστυνομικοί που μετείχαν στην αρχική έρευνα του 1991, λένε ότι η νέα έρευνα των Άγγλων δεν θα έχει αποτέλεσμα γιατί είχαν ψάξει την περιοχή εξονυχιστικά και δεν είχαν βρει τίποτα.

Τώρα μπορούν μόνο να παρακολουθούν την έρευνα των Βρετανών γνωρίζοντας όμως, όπως γράφει η εφημερίδα ότι και αυτές οι προσδοκίες θα διαψευσθούν.

«Η Βρετανική αστυνομία δεν θα βρει τίποτα» λέει ένας από τους Έλληνες αστυνομικούς που είναι πλέον σε σύνταξη, καθώς είχαν ψάξει όλη την περιοχή γύρω από το σπίτι το 1991. «Είχαμε ψάξει εξονυχιστικά την περιοχή που ξαναψάχνουν τώρα οι Βρετανοί και δεν είχαμε βρει τίποτα. Εξετάσαμε όλα τα σενάρια της εξαφάνισης και στείλαμε το πόρισμα, στο οποίο αναφέραμε και το ενδεχόμενο απαγωγής.


Τα δεδομένα της νέας έρευνας είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιώσουν τους Έλληνες αστυνομικούς γράφει η εφημερίδα, καθώς μετά από τρεις εβδομάδες δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την «μαρτυρία» ότι ο Μπεν σκοτώθηκε από εκσκαφέα και είναι θαμμένος στην αγροικία.

.


Οι Έλληνες αστυνομικοί απορρίπτουν και το σενάριο να ήταν ο Ντίνος Μπάρκας, ο άνθρωπος που σκότωσε κατά λάθος το παιδί. Ήταν πολύ συνεργάσιμος και βοήθησε στην έρευνα, λένε και τονίζουν ότι τον είχαν ανακρίνει και δεν είχαν διαπιστώσει παράξενη συμπεριφορά. Τους είχε βοηθήσει να σκάψουν και την περιοχή με τον εκσκαφέα του, προσθέτουν οι Έλληνες αστυνομικοί. «Ψάξαμε τα πάντα, θυμάμαι τους πυροσβέστες που κατέβαιναν στα πηγάδια και σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος όπου μπορούσε να είναι το παιδί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι, συμπληρώνουν.



Ο υπεύθυνος της νέας βρετανικής έρευνας, είπε ότι έχουν ξαναδεί όλες τις λεπτομέρειες της εξαφάνισης, το κάθε στοιχείο που τους έχει προσφέρει η ιδιαίτερα συνεργάσιμη Ελληνική Αστυνομία. «Σε συνδυασμό με την έρευνα τους τελευταίους 18 μήνες και τις νέες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η φάση της επιχείρησης είναι κρίσιμη ώστε να δοθούν απαντήσεις στην οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs