Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Γερμανικό δικαστήριο επέτρεψε σε 15χρονη να έχει σεχουαλική σχέση με τον 47χρονο θείο της


Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε πως οι γονείς μιας 15χρονης δεν μπορούν να της απαγορεύσουν να έχει σεχουαλική σχέση με τον 47χρονιο θείο της.

Το κορίτσι...
, το οποίο στον γερμανικό τύπο κατονομάστηκε μονό ως Ζοζεφίν για την προστασία της, «πρωταγωνίστησε» πέρυσι στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων όταν στην ηλικία των 14 ετών το έσκασε στην Γαλλία με τον θείο της. Όταν οι αρχές εντόπισαν το ζευγάρι, η κοπέλα δήλωσε πως ήταν εκεί με τη θέλησή της.

Οι γονείς της προσέφυγαν στο δικαστήριο, προσπαθώντας να την εμποδίσουν να επικοινωνεί μαζί του, υποστηρίζοντας πως ότι η σχέση θέτει σε κίνδυνο την ευημερία της.

Ωστόσο, η Ζοζεφίν «κέρδισε» την υπόθεση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι πάνω από τα 14, οπότε πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι επιθυμίες της. Ακόμη, σύμφωνα με την απόφαση, αν δεν επιτρέψουν στη Ζοζεφίν να έχει επαφή με τον θείο της, κινδυνεύει να πληγεί σοβαρά η κοινωνικο-συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξή της.




Παρά την απόφαση τους, οι δικαστές υπογράμμισαν πως σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνουν ή ενθαρρύνουν τη σχέση μεταξύ της 15χρονης και του 47χρονου.

«Η σχέση μπορεί να είναι κοινωνικά ανεπιθύμητη και μη αποδεκτή, αλλά δεν την καλύπτει ο νόμος και δεν είναι κατηγορηματικά απαγορευμένη», επεσήμαναν

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs