Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Βρετανία: 25 παρθένες μένουν έγκυοι τεχνητά, χωρίς σεξ


Αφού δεν βρήκαν σύντροφο, 25 παρθένες από τη Βρετανία υποβλήθηκαν σε μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να γνωρίσουν τη μητρότητα.

Σύμφωνα με...
δημοσίευμα της κυριακάτικης βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», τα τελευταία πέντε χρόνια, 25 ετεροφυλόφιλες γυναίκες από τη Βρετανία, τις οποίες δεν τις είχε αγγίξει άντρας, έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση καταβάλλοντας το ποσό των πέντε χιλιάδων λιρών για να αποκτήσουν απόγονο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των θρησκευτικών οργανώσεων όταν ενημερώθηκαν ότι, τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες βρετανικές εταιρείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν βοηθήσει παρθένες να τεκνοποιήσουν.

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι, με τον τρόπο αυτό «τα μωρά μετατρέπονται σε αρκουδάκια που αγοράζονται από το ράφι», θρησκευτικές οργανώσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην διαδικασία αυτή.

«Οι αριθμός των ελεύθερων γυναικών που βλέπω έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και οι ελεύθερες αποτελούν τώρα το 10% των ασθενών μου» , επισημαίνει η Μάχα Ραγκούναθ, διευθύντρια της κλινικής στο Νότιγχαμ «Care Fertility » (διαθέτει πέντε κέντρα στη Βρετανία).«Πολλές είναι αρκετά νέες, περίπου στην ηλικία των 20 ετών, αρκετές απ” αυτές φοιτήτριες , άλλες με συνηθισμένες δουλειές ενώ πολλές ζουν ακόμα στο πατρικό τους. Όταν τις ρωτάω γιατί έρχονται εδώ , η απάντηση είναι ότι τώρα είναι έτοιμες να κάνουν παιδί αλλά δεν θέλουν να περιμένουν το σωστό σύντροφο. Ένα μικρό ποσοστό δηλώνει ότι δεν έχει κάνει ποτέ σχέση, ούτε είχε σεξουαλική επαφή. Χαίρονται πάρα πολύ που προχωρούν μόνες τους και δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στο παιδί αλλά ούτε και για μία νέα σχέση», επισημαίνει η Ραγκούναθ. Η διευθύντρια κλινικής στο Νότιγχαμ δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα πως η ίδια έχει ασχοληθεί προσωπικά με τρεις ανάλογες περιπτώσεις: μία νοσοκόμα, μία άλλη που ζούσε με τους γονείς της και μία τρίτη η οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να τεκνοποιήσει.»Όλες τα κατάφεραν να γίνουν μητέρες», όπως διευκρινίζει η διευθύντρια της κλινικής «Care Fertility». Οι ειδικοί, πάντως, επισημαίνουν πως , ανεξάρτητα από το αν είναι σωστό ή όχι να στερεί μία γυναίκα από το παιδί της την δυνατότητα να έχει πατέρα, δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται ο ψυχολογικός παράγοντας που διακατέχει πολλές γυναίκες κι έχει να κάνει με το φόβο για το σεξ», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Google+ Followers