Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη το 35% της «Σουρωτής» - Προχωράει η εξαγορά


Ξεπερνά οριακά το 35% το ποσοστό των μετοχών της εταιρείας "Σουρωτή ΑΕ", που έχει...
περιέλθει στην κατοχή του επιχειρηματικού ομίλου του Ιβάν Σαββίδη σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση του αγοραστή.

Με χρονική παράταση μίας ημέρας, η αγορά επιπλέον μετοχών από τον όμιλο συνεχίζεται έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, τόσο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλάς", το οποίο διαχειρίζεται ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλοϊδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, όσο και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Διάκου και Κανάρη, απέναντι από το επετειακό κατάστημα της "Σουρωτής" στην έδρα της.

Στην ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη γνωστοποιείται ακόμη, ότι εντός των προσεχών ημερών ο όμιλος θα απευθυνθεί στο διοικητικό συμβούλιο της "Σουρωτής", ώστε αυτό να συγκαλέσει εκτάκτως γενική συνέλευση των μετόχων, με θέμα την προώθηση διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μια διαδικασία η οποία -όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση- "θα δώσει τη δυνατότητα στον Όμιλο Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση του προτεινόμενου αναπτυξιακού πλάνου", το οποίο και θα παρουσιάσει αναλυτικά τη συγκεκριμένη ημέρα.





Ενεργό παραμένει πάντως και το ενδιαφέρον της Coca-Cola HBC, η οποία φέρεται να κατέχει γύρω στο 20% των μετοχών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες -δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής- ο όμιλος έχει παρατείνει ατύπως την προθεσμία αγοράς μετοχών, η οποία έληγε κανονικά στις 4 Νοεμβρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs