Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ποινή φυλακισης 37 ετών αντιμετωπίζει 27χρονος, επειδή προσέβαλε τον... βασιλικό σκύλο!


Αφού δεν σέβεται το κατοικίδιο του βασιλιά, δεν σέβεται ούτε τον ίδιο 

Το εν λόγω περιστατικό...
δεν συνέβη στην Βρετανία και δεν έχει να κάνει με τη βασίλισσα Ελισάβετ – άλλωστε εκείνη έχει προβλήματα με τους κύκνους. Η ιστορία αφορά έναν 27χρονο άνδρα από την Ταϊλάνδη, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 37 ετών, με την κατηγορία της ασέβειας προς τον... βασιλικό σκύλο! Ο λόγος; Αφού δεν σεβάστηκε τον σκύλο, δεν σέβεται ούτε τον βασιλιά.

Ο Thanakorn Siripaiboon, όπως ονομάζεται ο νεαρός εργάτης, κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο για τον σαρκαστικό σχολιασμό που έκανε στο διαδίκτυο σχετικά με την ημίαιμη σκυλίτσα Tongdaeng που υιοθέτησε ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej, αφού την έσωσε από τους δρόμους, και την οποία, όπως φαίνεται, λατρεύει.




Μάλιστα, έγραψε για χάρη της ολόκληρο βιβλίο, στο οποίο την επαινεί για την υπακοή και την πίστη της, και το εξέδωσε το 2012, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Khun Tongdaeng: Η Έμπνευση», που σημαίνει «Ο σεβασμός της Tongdaeng», όπως ονομάζεται η σκυλίτσα, είναι δεύτερη στο box office της χώρας.

Η Tongdaeng έχει μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τον λαό του. Επιπλέον, η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από την αυστηρότερη νομοθεσία παγκοσμίως, επομένως όποιος προσβάλει τον 88χρονο Adulyadej, ο οποίος παρουσιάζεται ως ημίθεος, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, θα αντιμετωπίσει 15ετή φυλάκιση για κάθε κατηγορία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs