Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε πλήρης σκελετός δεινοσαύρου 72 εκ. ετών


Οι εργασίες για το χτίσιμο σχολείου έφεραν στο φως το τρομερό εύρημα...

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των παλαιοντολόγων, μετά τη σπουδαία ανακάλυψη ενός άρτια διατηρημένου σκελετού δεινοσαύρου, ο οποίος έζησε πριν από 72 εκατ. χρόνια, στο έδαφος της σημερινής Κίνας.

Ο «δράκος της λάσπης», όπως τον ονόμασε η επιστημονική ομάδα που τον έφερε στο φως, περπατούσε όρθιος στα δύο πόδια και η φυσιολογία του έμοιαζε περισσότερο με πουλιού. Η επιστημονική του ονομασία είναι Οβιραπτορόσαυρος και σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν, έζησε πριν την πτώση του μετεωρίτη στον κόλπο του Μεξικού, εξαιτίας του οποίου άλλαξε το κλίμα στη Γη και με την πάροδο των χρόνων επήλθε η παρακμή και τελικά η εξαφάνιση των μεγάλων ερπετών.





Η μεγάλη ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία και ειδικότερα κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση ενός σχολικού συγκροτήματος στην ανατολική Κίνα, στην επαρχία Γκαντζού. Μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, βγήκε στην επιφάνεια ο μεγάλος βράχος, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη του δεινοσαύρου, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στους εργαζόμενους, αλλά και τους ντόπιους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs