Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μολότοφ, χημικά και οδοφράγματα στο Πολυτεχνείο


21:25 Ομαλοποιείται σιγά σιγά και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, αφού πριν από λίγο...
δόθηκε στην κυκλοφορία η Βασ. Σοφίας και άλλες κεντρικές λεωφόροι της πόλης. Εν τω μεταξύ οι συρμοί του μετρό σταματούν πλέον κανονικά στους τρεις σταθμούς (Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής) που ήταν κλειστοί νωρίτερα.

20:56 Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή η τακτική των αστυνομικών δυνάμεων είναι να επιτρέπουν στους κουκουλοφόρους τη δράση τους, όσο παραμένουν περιορισμένοι στο χώρο του Πολυτεχνείου και τις παράπλευρες οδούς. Δεν διαφαίνεται διάθεση επέμβασης (προς το παρόν τουλάχιστον).


20:30 Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ζαγοραίος έχει δώσει ήδη το πράσινο φως να επέμβει η αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσει κακουργηματικές πράξεις.


20:26 Η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ολοκληρώθηκε χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα επεισόδια στη διαδρομή της, παρά μόνο μικροντάσεις.


20:19 Σημειώνεται πως όσο περνάει η ώρα αυξάνεται ο αριθμός των αντιεξουσιαστών που φτάνουν στο Πολυτεχνείο για να μετέχουν στα επεισόδια, ένω οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.


20:02 Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε κουκουλοφόρους να καίνε ελληνική σημαία στην οδό Πατησίων μπροστά στο Πολυτεχνείο.




19:08 Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, νεαροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Πατησίων με θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μολότωφ στους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι βρίσκονται στην οδό Τζώρτζ.

Το μεσημέρι, εγινε επίθεση σε κλειστό φορτηγάκι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στη συμβολή Ζαϊμη και Στουρνάρη, με τρεις επιβάτες αστυνομικούς.Ομάδα νεαρών επιχείρησε και κατάφερε να εγκλωβίσει το αστυνομικό όχημα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά, με τους αστυνομικούς να ειδοποιούν συναδέλφους τους των ΜΑΤ, οι οποίοι με την παρέμβασή τους κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές. Ωστόσο από το φορτηγάκι εκλάπησαν δύο κράνη και δύο ασπίδες, τα οποία ...φόρεσαν σε αγάλματα της πλατείας Εξαρχείων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs