Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ρέντσι κατά Ντάισελμπλουμ: Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στην Ιταλία


«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει μεγάλη επίγνωση του πως πάνε τα πράγματα στην Ιταλία», δήλωσε...
ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρέντσι θέλησε να απαντήσει στην τοποθέτηση του επικεφαλής του Eurogroup ότι δεν μπορεί να περιορισθεί σημαντικά η λιτότητα, διότι θεωρεί ότι δεν υπάρχει, ακόμη, η απαιτούμενη σταθερότητα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, παράλληλα, επανέλαβε ότι «την επομένη του δημοψηφίσματος -αν τα πράγματα πάνε καλά- θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να του δώσει την άδεια να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ένωσης, αν η Ευρώπη δεν αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό».

«Αν η Ευρώπη θέλει την ιταλική χρηματική συμβολή, πρέπει να αρχίσουν να τυχαίνουν σεβασμού οι δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι μετά το δημοψήφισμα πρόκειται να ξεκινήσει η πορεία αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ ευχήθηκε να επιλέξουν, οι πολίτες την Κυριακή, ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι», μόνον βάσει του αντικειμένου, του ερωτήματος που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο.

.


«Οι αναποφάσιστοι αποφασίζουν τις ημέρες αυτές», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και του «Δημοκρατικού Κόμματος», δηλώνοντας βέβαιος ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, την Κυριακή θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs