Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Οκτώ σημάδια ότι είστε πιο ευφυείς απ' όσο νομίζετε


Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, κάποια σημάδια που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευφυείς από τους άλλους;

Οι επιστήμονες...
 απαντούν καταφατικά και υπογραμμίζουν ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν ότι ένα άτομο είναι συνήθως πιο ευφυές από το μέσο όρο και, ενδεχομένως, πιο ευφυές απ' όσο και το ίδιο πιστεύει.

Αυτά είναι, σύμφωνα με μελέτες, τα χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν υψηλή ευφυία:

1. Δυσκολία στον ύπνο: μελέτες έχουν δείξει ότι η αϋπνία και ο ακατάστατος ύπνος συνδέονται με υψηλή ευφυΐα και έντονη πνευματική δραστηριότητα, όπως και το να μένουμε ξύπνιοι ως αργά.

2. Η μονογαμία στους άνδρες: τα άτομα με υψηλό IQ θεωρείται ότι έχουν λιγότερο έντονη λίμπιντο, λόγω χαμηλότερης παραγωγής τεστοστερόνης.

3. Τα... «γαλλικά»: μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που βρίζουν, διαθέτουν συνήθως πιο πλούσιο λεξιλόγιο και μεγαλύτερη ευγλωττία, χαρακτηριστικά που συνδέονται με την υψηλή ευφυΐα.

4. Τα ρίσκα: Φινλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι νεαροί που παίρνουν ρισκαδόρικες αποφάσεις, επιδεικνύουν καλύτερες ικανότητες στον τομέα της λήψης αποφάσεων.

5. Τα ψέματα: δυστυχώς, ναι: η ικανότητα κάποιου να λέει πειστικά ψέματα είναι δείγμα υψηλής ευφυίας.




6. Τα γαλάζια μάτια: δύο έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα με γαλάζια μάτια είναι πιο ευφυή από τα άτομα με μάτια άλλου χρώματος και ότι τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σπουδές και σε ζητήματα στρατηγικής.

7. Η μελέτη της μουσικής: άτομα που μαθαίνουν μουσική από μικρή ηλικία αποκτούν καλύτερες ικανότητες στις διανοητικές λειτουργίες τους.

8. Οι αριστερόχειρες: έρευνες απέδειξαν ότι οι αριστερόχειρες, λόγω διαφορετικής διάπλασης του εγκεφάλου έχουν καλύτερες επιδόσεις στην επίλυση προβλημάτων, καλύτερο λεξιλόγιο και ικανότητες στα μαθηματικά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs