Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Βάνδαλοι έσπασαν τα καινούρια ακυρωτικά του ΟΑΣΑ πριν καν λειτουργήσουν - Τα σύγχρονα μηχανήματα αποδείχθηκαν ανίσχυρα μπροστά στη βία


Αν και "έξυπνα", τα νέα ακυρώτικά μηχανήματα του ΟΑΣΑ αποδείχθηκαν απροστάτευτα...
πριν καν τεθούν σε λειτουργία. Οι πρώτες φθορές ακυρωτικών μηχανημάτων του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου έλαβαν χώρα πριν ακόμη τοποθετηθεί το σύνολο του εξοπλισμού στα οχήματα των ΟΣΥ. Πρώτο «θύμα» ήταν ακυρωτικό μηχάνημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη το πρωί, όταν το εν λόγω λεωφορείο βρισκόταν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Λεπτομέρειες για τον ή τους δράστες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ εντύπωση προκαλεί, για ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Εργαζόμενοι στις ΟΣΥ επισημαίνουν ότι τα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι πολύ πιο εύθραυστα από τα υφιστάμενα μεταλλικά που εξυπηρετούν το χάρτινο εισιτήριο. «Είναι πλαστικά, διαθέτουν οθόνες και περιλαμβάνουν λεπτά ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα», εξηγεί στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος των τεχνικών των ΟΣΥ Αποστόλης Ραυτόπουλος.




Ακόμη και οι τεχνικοί της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προχωρούν στην τοποθέτηση των μηχανημάτων «μετά φόβου Θεού». Η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε περίπου 2.000 λεωφορεία και τρόλεϊ των ΟΣΥ (εκ των οποίων τα 500 είναι εκτός λειτουργίας) γίνεται με άκρα μυστικότητα από τους τεχνικούς, οι οποίοι έχουν πάψει, όπως εξηγούν εργαζόμενοι στις ΟΣΥ, να μεταβαίνουν και με οχήματα της εταιρείας για να μην φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει τοποθέτηση εξοπλισμού.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί 750 ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ καθημερινά τοποθετούνται νέα. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να έχει εγκατασταθεί το σύνολο του εξοπλισμού. Το ερώτημα βέβαια που παραμένει είναι εάν το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα έχει «επιβιώσει» μέχρι να τεθεί σε λειτουργία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs