Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αίγιο: Κρατούμενος έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια των αστυνομικών-Δεν προλάβαμε καν να αντιδράσουμε


Συγκλονισμένοι δηλώνουν στο filodimos.gr οι αστυνομικοί που...
φρουρούσαν χθες το μεσημέρι στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και οι οποίοι έμελλε να δουν μπροστά στα μάτια τους έναν Ρουμάνο κρατούμενο να ανεβαίνει ξαφνικά στα κάγκελα και να πέφτει στο κενό.

«Δεν προλάβαμε καν να αντιδράσουμε, ούτε να τον σώσουμε» σημειώνουν οι φρουροί που είχαν βάρδια την ώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

«Από το πρωί ο κρατούμενος είχε δείξει κάποια δείγματα πως ήταν ταραγμένος, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό ώστε να ανησυχήσουμε. Φυσικά δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν αυτό που φαινόταν πως τριγύριζε στο μυαλό του. Ξαφνικά, τον είδαμε να ανεβαίνει αστραπιαία στα κάγκελα ύψους περίπου 2,5 μέτρων, τα οποία δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι αλλά υπάρχει ένα κενό, στο οποίο ο ίδιος χωρούσε άνετα. Μόλις τον αντιληφθήκαμε, του φωνάξαμε και τρέξαμε να τον προλάβουμε. Όμως ήταν αποφασισμένος. Έπεσε με το κεφάλι κάτω, δείχνοντας πως δεν ήθελε να αποδράσει ή απλά να τραυματιστεί για να επιτύχει π.χ. μια αναβολή στη δίκη του. Ήθελε να πεθάνει. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου» αναφέρουν οι ίδιοι.




Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, όμως ήταν πολύ αργά για τον βαριά τραυματισμένο κρατούμενο. Άφησε λίγα λεπτά αργότερα την τελευταία του πνοή και στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου μεταφέρθηκε, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ και σχηματίζεται δικογραφία. Υπενθυμίζεται πως ο Ρουμάνος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Αίγιο, γιατί τη Δευτέρα αναμενόταν να δικαστεί ενώπιον του ΜΟΔ Αιγίου για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs