Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Πυροβόλησαν σκύλο στην Ανδραβίδα - Χειρουργήθηκε αλλά δεν περπατά - Γνωστά τα στοιχεία του δράστη


Θύμα ενός άνδρα, του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά, έπεσε σκυλί ράτσας σέτερ στην Ανδραβίδα.

Ο άνδρας πυροβόλησε...
τον σκύλο και τον τραυμάτισε στην σπονδυλική στήλη με συνέπεια να κριθεί απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση από ειδικό κτηνίατρο στην Αθήνα με τα έξοδα να καλύπτονται από φιλόζωους της περιοχής.

Βέβαια, μέχρι σήμερα ο σκύλος δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει και κινείται με «αναπηρικό αμαξίδιο» που κατασκεύασε ο ιδιοκτήτης του.

Όπως δήλωσε στην «Πατρίς» η ιδιοκτήτρια του σκύλου κ. Κατερίνα Κοτσίρη, «πριν από περίπου ένα μήνα, το σκυλί είχε βγει έξω από το σπίτι και κάποιος το πυροβόλησε με αεροβόλο στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ και το πέτυχε στην σπονδυλική στήλη. Το σκυλί, ράτσας σέτερ, ακινητοποιήθηκε και σερνόταν για αρκετά μέτρα ζητώντας βοήθεια. Τον Σώκρατες, έτσι λέγεται ο σκύλος, βρήκε γείτονάς μας και μας ειδοποίησε. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μια περιπέτεια. Αρχικά το πήγαμε σε κτηνίατρο της περιοχής που μας βεβαίωσε ότι το σκυλί έχει πυροβοληθεί. Στη συνέχεια το φέραμε στην κτηνίατρο Παναγιώτα Τσάγκου στα Λεχαινά η οποία μας είπε πως ο σκύλος πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στην Αθήνα».

Το κόστος της επέμβασης υψηλό, αν και ο χειρουργός κτηνίατρος έκανε (λόγω γνωριμίας με την κ. Τσάγκου) φιλική τιμή. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου δεν είχε τα χρήματα. Όμως κινητοποιήθηκαν άμεσα φιλόζωοι και συγκεντρώθηκε άμεσα το ποσό των 1500 ευρώ.

Μάλιστα, ήταν μεγάλη η συμβολή του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Γιώργου Βέρροιου καθώς και εργαζομένων της Grecotel, αφού η ιδιοκτήτρια εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.





Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε στην εφημερίδα και η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου.

«Είναι αδέσποτο από την φιλοζωϊκή της Μυκόνου και του δόθηκε μια ευκαιρία να βρει οικογένεια και να απομακρυνθεί από τον δρόμο. Όμως κάποιος στην Ανδραβίδα, ενδεχομένως και γείτονας της κ. Κοτσίρη το πυροβόλησε, άγνωστο γιατί, στην σπονδυλική στήλη και το άφησε παράλυτο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Νομίζω πως πολλοί θα ξέρουν ποιος πυροβόλησε και γιατί το σκυλί, αλλά κανείς δεν κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία. Έτσι ο δράστης μένει ατιμώρητος. Έγινε ένα πολύ δύσκολο και εξειδικευμένο χειρουργείο από συνάδελφό μου με εμπειρία στην Αθήνα. Ο συνάδελφος μας έκανε μια πολύ φιλική τιμή και τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σύντομα από ανθρώπους που σας προανέφερε η κ. Κοτσίρη. Μετά το χειρουργείο όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σκυλάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει και ίσως και να μην το καταφέρει ποτέ».

Πηγή: patrisnews

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs