Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πανικός στη μουσουλμανική κοινότητα των ΗΠΑ μετά τη νίκη Τραμπ: «Θα σας κάνουμε ότι έκανε ο Χίτλερ στους Εβραίους»


Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ ζητούν να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε...
τζαμιά, μετά από απειλητικές επιστολές που έχουν σταλεί σε μουσουλμανικές κοινότητες που απειλούν με γενοκτονία.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Αμερικανικό-Ισλαμικών Σχέσεων οι επιστολές έχουν σταλεί σε αρκετά Ισλαμικά κέντρα στην Καλιφόρνια. Οι χειρόγραφες επιστολές αναφέρονται στα παιδιά του σατανά και εκφράζουν τη στήριξή τους στον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ.

«Η ημέρα του λογαριασμού έχει φτάσει, υπάρχει πλέον νέος σερίφης στην πόλη, ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ. Θα καθαρίσει την Αμερική και θα την κάνει λαμπερή ξανά. Και θα ξεκινήσει από εσάς μουσουλμάνοι» γράφει η επιστολή.

Με υπογραφή «Αμερικάνοι για ένα καλύτερο μέλλον» η επιστολή αναφέρει ότι ο Τραμπ θα κάνει στους μουσουλμάνους ότι έκανε ο Χίτλερ στους Εβραίους».

Το Συμβούλιο ζητάει να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας στα τζαμιά καθώς ήδη έχουν αυξηθεί τα εγκλήματα μίσους μετά την εκλογή του Τραμπ και τον κατηγορεί για την ανεύθυνη ρητορική μίσους που υιοθέτησε που πυροδότησε τη χυδαιότητα και το μίσος σε αυτούς που δηλώνουν υποστηρικτές τους.




«Δεν λέω ότι ο Τραμπ δημιούργησε τους ρατσιστές, αλλά είναι σίγουρο ότι τους νομιμοποίησε» είπε ο γραμματέας του Συμβουλίου Hussam Ayloush.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 701 ρατσιστικές επιθέσεις από τις 9 Νοεμβρίου σε μία αύξηση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την περίοδο μετά την 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs