Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πέντα ανθυγιεινά πρωινά: Ξεχάστε τη μαρμελάδα και τις μπάρες δημητριακών


Τρως ψωμάκι με μαρμελάδα ή μπάρα δημητριακών και νόμιζες πως ακολουθείς υγιεινή διατροφή; Ξέχνα όσα ήξερες. Ακόμη και το...
πόριτζ βρόμης αποδεικνύεται θερμιδικη βόμβα. Μάθε περισσότερα και δες ποιά είναι τα 5 πιο υγιεινά και διαιτητικά πρωινά σύμφωνα με γνωστό διαιτολόγο. 

Ο διατροφολόγος Ρομπ Χόμπσον δίνει τις συμβουλές του μιλώντας στη Daily Mail κι εμείς σου τις μεταφέρουμε.


Ποια είναι τα χειρότερα πρωινά γεύματα; 

Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε πως τα περισσότερα απ΄όσα συναντάμε σε ένα μπουφέ καλιού ξενοδοχείου είναι απαγορευτικά. Κρουασάν, κουλουράκια, κέικ, λουκάνικα, τυριά και μπέικον είναι απαγορευτικά και καθημερινή βάση και συνιστούν θερμιδικές βόμβες. Το σοκ είναι άλλο: ο γνωστός διατροφολόγος αποκαλύπτει πως αρκετές από τις τροφές που θεωρούμε υγιεινές είναι στην πραγματικότητα ανάμεσα στις χειρότερες επιλογές. 


Ποια "υγιεινά" πρωινά είναι παχυντικά; 

Σύμφωνα με τον Ρομπ οι μπάρες δημητριακών αλλά και τα συσκευασμένα δημητριακά του εμπορίου όπως και οι εμπλουτισμένοι χυμοί με δημητριακά πρέπει ν΄αποφεύγονται στο πρωινό μας κι αυτό γιατί περιέχουν ζάχαρη. Όπως λέει υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να λάβουμε τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. 

Αντίθετα, δε λέει όχι στις homemade επιλογές, ειδικά αν έχεις χρησιμοποιήσει άλλα γλυκαντικά όπως πχ λάδι καρύδας, εκχύλισμα βανίλιας, αποξηραμένα φρούτα ή καρυκεύματα όπως πχ κανέλα. 

Όσο για το κλασικό πρωινό "ψωμί με μαρμελάδα", ο ίδιος υποστηρίζει πως πρόκειται για διατροφική βομβα κι αυτό γιατί η μαρμελάδα έχει υπερβολική ποσότητα ζάχαρης. 

Τέλος, όπως φαίνεται ακόμη και το πόριτζ βρόμης είναι ένοχο μιας και τα περισσότερα συσκευασμένα προϊόντα βρόμης περιέχουν ζάχαρη! 


Τα 5 πιο ανθυγιεινά πρωινά σύμφωνα με τον Ρομπ 




1. Ψωμί με μαρμελάδα 


2. Μπάρες δημητριακών 


3. Χυμός και ποτά με βάσει τα δημητριακά 


4. Δημητριακά που έχουν ζάχαρη 


5. Πόριτζ βρόμης που έχει ζάχαρη 



Όσα περιλαμβάνει το σωστό πρωινό 

Όπως λέεο ο ίδιος τα φρούτα είναι πάντα ευπρόσδεκτα χωρίς διακρίσεις, ακόμη κι όταν μιλάμε για μπανάνες αφού όλα περιλαμβάνουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι χυμοί και τα σμούθις και προτείνει να τρώμε τα φρουτάκια ολόκληρα αντί να τα στύβουμε. Σε αντίθετη περίπτωση καλό είναι ν΄αρκεστούμε σε ένα χυμό την ημέρα κι όχι περισσότερο. 

Όσο για το ιδανικό πρωινό; Ο ίδιος προτείνει αβγά! Όπως τονίζει είναι πλούσια σε πρωτεϊνη αλλά και βιταμίνη Β που μετατρέπουν το φαγητό σε ενέργεια στο σώμα. Τα αβγά μας κρατούν πλήρεις μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και είναι μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να χάσει βάρος. 


Προτείνει μάλιστα κι ένα top5 για το καθημερινό μας πρωινό! Ας το δούμε! 


To top 5 του σωστού πρωινού 


1. Αβγά σκραμπλν ή ομελέτα με φέτα του τοστ ολικής άλεσης και ψητή ντομάτα 


2. Αβοκάντο και τσίλι με μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης 


3. Καπνιστός/ψητός σολομός, σπανάκι και βραστό αβγό


4. Πόριτζ βρόμης με ξηρούς καρπούς και φρούτα 


5. Μαροκινό σακσούκα (κάτι σαν τη δικιά μας στραπατσάδα με αβγά, πικάντικο κόκκινο πιπέρι και ντομάτα) σερβιρισμένο με σπανάκι και μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης. 
Πηγή: womenonly.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs