Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πούτιν: «Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά» Βίντεο


Η διόρθωση σε μαθητή που απάντησε σωστά...
!
Πρόσφατα, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία, στην οποία επικεφαλής είναι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, βραβεύτηκαν μικροί μαθητές για τις γνώσεις τους στην γεωγραφία.

Στην εκδήλωση, που μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση, ήταν παρών και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εμφανίστηκε επί σκηνής και αγκάλιασε τον 9χρονο μαθητή Miroslav Oskirko. Ο μαθητής καυχήθηκε ότι γνωρίζει τις πρωτεύουσες όλων των χωρών καθώς και τα σύνορά τους. Όταν ο Ρώσος πρόεδρος τον ρώτησε «πού τελειώνουν τα σύνορα της Ρωσίας;», ο μαθητής απάντησε: «Στον Βερίγγειο Πορθμό στα σύνορα με τις ΗΠΑ».

Όμως, καθώς φαίνεται, ο Πούτιν δεν συμφωνεί με την απάντηση του 9χρονου μαθητή και τον διόρθωσε λέγοντας: «Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά». Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα καταχειροκρότησαν τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου ενώ εκείνος συμπλήρωσε ότι έκανε απλά ένα αστείο.

Πάντως, τον Ιούλιο του 2014, τρεις μήνες αφότου η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία, ο Πούτιν είχε εκδώσει οδηγία για τους Ρώσους πρέσβεις στην οποία ανέφερε: «Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ρώσων, οι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα, από πολιτικά και οικονομικά μέχρι και επιχειρήσεις, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα».




Μετά την απάντηση του Πούτιν στον μικρό μαθητή για τα σύνορα της Ρωσίας, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax έγραψε στο Twitter: «Νεώτερη ενημέρωση από τον Πούτιν: "Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά!".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs