Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η νέα τάση της γυμναστικής: Μπουσουλήστε!


Πετάξτε το ποδήλατο και τα παπούτσια για μπαλέτο επειδή το… μπουσούλημα ετοιμάζεται να γίνει η νέα τάση της γυμναστικής για...
το 2017.

Η άσκηση, η οποία περιλαμβάνει κινήσεις που θα μπορούσε να δει κάποιος σε βρεφονηπιακό σταθμό, αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο της σωματικής άσκησης σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τις τάσεις στην γυμναστική, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Balance Festival».

Το μπουσούλημα περιλαμβάνει ασκήσεις δαπέδου, οι οποίες αξιοποιούν το βάρος του σώματος και γι’ αυτόν τον λόγο δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

«Το μπουσούλημα είναι ευεργετικό για πολλούς λόγους», εξηγεί ο personal trainer Αλάι Γκρέι.


Δοκιμάστε τις ασκήσης μπουσουλήματος του Αλάι Γκρέι στο σπίτι:




1. Πέστε στα τέσσερα στο πάτωμα. Τοποθετήστε τα χέρια σας μπροστά σας, κάτω από τους ώμους σας. Τα γόνατα στο πάτωμα και οι μηροί σε μικρή απόσταση.


2. Πιέστε δυνατά το πάτωμα με χέρια και πόδια, αιωρείστε τα γόνατά σας 2,5 εκατοστά πάνω από το πάτωμα.


3. Κρατήστε την σπονδυλική σας στήλη παράλληλη με το πάτωμα, και κινηθείται σαν μια γάτα που κυνηγάει, προχωρώντας με κάθε χέρι για λίγα εκατοστά και ακολουθώντας με το αντίθετο πόδι.


4. Προσπαθήστε να κινηθείτε προς τα πίσω, με τα πόδια πρώτα και τα χέρια να ακολουθούν.


5. Δώστε προσοχή στην επιφάνεια που μπουσουλάτε και προσέξτε τα χέρια σας και τα γόνατά σας. Μην στηρίζετε το βάρος όλου του σώματός σας σε ένα σημείο και κρατήστε την σπονδυλική σας στήλη ακίνητη. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις κινήσεις στα πλάγια, μπροστά και προς τα πίσω, όπως προτιμάτε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs