Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Απρόσμενη υποστήριξη προς την Ελλάδα: Ο Βέμπερ καλεί τον Ερντογάν να «μην ξύνει παλιές πληγές»


Έναν απρόσμενο υποστηρικτή βρήκε η Ελλάδα για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία...
αμφισβητεί το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος συχνά-πυκνά επιτίθεται στην Ελλάδα με αφορμή την οικονομική κρίση, αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του τον Ερντογάν και τις εκτός διεθνούς δικαίου βλέψεις του.

«Ο σεβασμός των συνόρων είναι θεμελιώδες ζήτημα μεταξύ εταίρων. Το να τίθεται υπό αμφισβήτηση η Συνθήκη της Λωζάννης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την φραστική κλιμάκωση. Κάνουμε έκκληση στον Ερντογάν να μην χρησιμοποιεί πλέον αυτή τη γλώσσα», είπε ο Βέμπερ στη Suddeutsche Zeitung.
Ο Χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός πολιτικός τόνισε επίσης ότι ο καθένας έχει συνείδηση του πόσο δύσκολο ήταν να χαραχτούν τα σύνορα Ελλάδας -Τουρκίας. «Όλοι θα όφειλαν να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να μην σκαλίζονται παλιές πληγές».

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει όμως ότι «τον Ερντογάν σε τελευταία ανάλυση δεν τον ενδιαφέρει τόσο η ιστορική ορθότητα, όσο το να επιτεθεί σε εκείνους οι οποίοι "παρουσίασαν ως νίκη" τη Συνθήκη της Λοζάνης, και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τον Ατατούρκ και τους συνοδοιπόρους του, δηλαδή οι εν τω μεταξύ τόσο μισητοί από τους κυβερνώντες στην Τουρκία κεμαλιστές».

Google+ Followers