Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι πέντε πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες


Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία τους παρουσιάζουν οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες το 2015, όπως....
προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης της ICAP.



Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2015 ανεδείχθη η Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. η οποία επανήλθε στην κορυφή, εμφανίζοντας μεγάλη αύξηση των κερδών EBITDA (+76%). Στη 2η θέση βρίσκεται η ΔΕΗ Α.Ε. μετά την υποχώρηση (-24,5%) των αντίστοιχων κερδών, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει σταθερά ο ΟΤΕ Α.Ε.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. (επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή «εκτόξευση» από τη 142η θέση της κατάταξης το 2014 στην 4η θέση το 2015) και η COSMOTE Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η ICAP, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ICAP Databank, αναδεικνύει στο πλαίσιo της επιχειρηματικής της έκδοσης Business Leaders in Greece τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών (με κριτήριο τα κέρδη EBITDA), βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2015.




Σημειώνεται ότι το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs