Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αυτά είναι τα μοναδικά εσώρουχα που εγκρίνει το Ισλαμικό Κράτος


Μία πινακίδα που βρέθηκε σε περιοχή κοντά στη Μοσούλη, κατά τη διάρκεια της επέλασης των ...
ιρακινών ένοπλων δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης, αποκαλύπτει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αυστηρούς κανόνες ακόμα και για τα εσώρουχα που φοράνε όσοι βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχει.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN, στο Ισλαμικό Κράτος δεν αρκούν οι απαγορεύσεις των στενών παντελονιών, των t-shirts, ούτε καν η επιβολή ενδυμασίας που παραπέμπει σε προηγούμενους αιώνες.

Το ISIS είναι πολύ συγκεκριμένο στις οδηγίες ακόμα και για το είδος των εσωρούχων που πρέπει να φοράνε οι άνδρες.

Όπως αποκαλύπτεται από τις ζωγραφιές που υπάρχουν στην πινακίδα, τα κλασικά εσώρουχα που φορούν οι περισσότεροι στον δυτικό κόσμο (από σλιπάκια μέχρι μποξεράκια) απαγορεύονται αυστηρά, καθώς είναι καλυμμένα με ένα μεγάλο κόκκινο Χ.

Αντίθετα, δύο άλλοι τύποι εσωρούχων είναι σημειωμένοι με «τσεκ»: το ένα θυμίζει μακριά βερμούδα και το άλλο μοιάζει με τυλιγμένο ύφασμα γύρω από τη μέση.

Σύμφωνα με το CNN, οι συντηρητικοί του Ισλάμ συνήθως αναζητούν καθοδήγηση από το Κοράνι και τη χαντίθ (ισλαμική παράδοση) για τα πάντα, ακόμα και για το τι πρέπει και δεν πρέπει να φορούν, ενώ ο γενικός κανόνας είναι ότι τα μέρη του σώματος πάνω από το γόνατο και κάτω από τον αφαλό πρέπει να παραμένουν καλυμμένα.




Όσο για την ποινή σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες του Ισλαμικού Κράτους, αυτή είναι πάντα σκληρή έως απάνθρωπη.

Όσοι κατάφεραν να αποδράσουν από περιοχές που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές μιλούν για μαστίγωμα, φυλάκιση, υποχρεωτική εργασία, μέχρι και αποκεφαλισμό – αν και το CNN δεν έχει μαρτυρίες για το είδος της τιμωρίας αν κάποιος φορούσε τα… απαγορευμένα εσώρουχα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs