Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Οι πρώτες δηλώσεις Ομπάμα-Τραμπ - Παγωμάρα στο Λευκό Οίκο


Η αλήθεια είναι πως το παγωμένο κλίμα ήταν έκδηλο. Η ιστορική συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούσε...
να μην ήταν αμήχανη. Ο νέος πρόεδρος και ο απερχόμενος έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις, αντάλλαξαν χειραψία κια συνομίλησαν για περίπου 90 λεπτά για εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα.

Ο Τραμπ δέχτηκε να συνεργαστεί, όπως τόνισε, με το επιτελείο του Ομπάμα, ώστε η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Ωστόσο το κλίμα ήταν «παγωμένο» μεταξύ του νέου και του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ. Σφιγμένα χαμόγελα και χειραψία μπροστά στις κάμερες, ενώ δεν δέχθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ομπάμα -σύμφωνα με την Wall Street Journal - ακύρωσαν την καθιερωμένη φωτογραφία των δύο ανδρών με τις συζύγους τους, Μισέλ Ομπάμα και Μελάνια Τραμπ.


Ολος ο διάλογος

«Μιλήσαμε για μερικά από τα οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με το Λευκό Οίκο. Μιλήσαμε για εξωτερική πολιτική. Μιλήσαμε για εσωτερική πολιτική. Η ‘’νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι να προσπαθήσω να διευκολύνω τη μετάβαση (εξουσίας) που εξασφαλίζει ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι επιτυχημένος, και βρήκα ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον που επέδειξε να εργαστεί με την ομάδα μου γα πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η μεγάλη χώρα», επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικής προτίμησης να έρθουμε πιο κοντά, να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» τόνισε. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχετε στο έργο σας, αν επιτύχετε εσείς θα επιτύχουμε και εμείς», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Απαντώντας, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «αυτή η συνάντηση θα διαρκούσε για περίπου 10 ή 15 λεπτά και γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί ποτέ… Τρέφω μεγάλο σεβασμό (για τον Ομπάμα) – η συνάντηση διήρκεσε για σχεδόν 1,5 ώρα, και θα μπορούσε, όσο με αφορά, να διαρκέσει πολύ περισσότερο».

«Συζητήσαμε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, κάποιες θαυμάσιες και κάποιες δυσκολίες… Προσβλέπω ιδιαίτερα σε συνεργασία με τον πρόεδρο στο μέλλον, και στη συμβουλή του», σημείωσε ο 70χρονος νέος πρόεδρος.Google+ Followers