Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου


«Όχι», για τρίτη φορά, είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος ζητούσε...
να αποφυλακιστεί, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και ότι διατρέχει κίνδυνο εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Ομόφωνα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που έχει επιβληθεί στον πρώην υπουργό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προκαλώντας την έκρηξη του.

«Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας…» αντέδρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την πολιτική αγωγή να διαμαρτύρεται πως «Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από τον πρώην υπουργό» με αφορμή επίθεση που, όπως καταγγέλλουν, δέχτηκαν από τον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του κατηγορούμενου πρώην υπουργού και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ουρανίας Μενδρινού.

Η δικηγόρος ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου. Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης ο κ. Τσοχατζόπουλος και η σύζυγος του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορος πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.




Συνήγορος Υπεράσπισης: Είσαστε στα καλά σας;


Άκης Τσοχατζόπουλος: (σε έξαλλη κατάσταση) Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο… Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως…


Πρόεδρος: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρέπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Βλέπετε ότι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας.


Πρόεδρος: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί.


Οι απολογίες

Η δίκη βρίσκεται, πλέον, στην φάση των απολογιών των κατηγορουμένων. Σήμερα ήταν η σειρά της λογίστριας του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Η κατηγορουμένη για μια ακόμη φορά αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

«Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από κ. Τσοχατζόπουλου και κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη» είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της η κ. Λαμπροπούλου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των απολογιών θα πάρει ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs