Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μέσα σε όλα να και ο ΓΑΠ


Την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης με συνεχείς κινήσεις και παρεμβάσεις επιχειρεί...
να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε, όπως φαίνεται, να επανακάμψει στο παιχνίδι των επαφών και των συζητήσεων για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών φαίνονται δικαιωμένοι από το ναυάγιο της προσπάθειας διαλόγου Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Ποταμιού επισημαίνοντας ότι υπήρχαν θολά σημεία στην πολιτική διαδικασία διαλόγου, ενώ υπερίσχυσαν οι οργανωτίστικες ανιχνεύσεις εις βάρος της ιδεολογικής και πολιτικής ουσίας του εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συναντήσει μετά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο συνάντησής του και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Ο Παπανδρέου αναμένεται να επισημάνει στους συνομιλητές του ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί και να υπάρξει απόλυτη συμφωνία είναι το πολιτικό πλαίσιο της Κεντροαριστεράς με έμφαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τη σύγκρουση με το πελατειακό κράτος και τον λαϊκισμό. 

Όπως επισημαίνουν από το ΚΙΔΗΣΟ, ο σεβασμός της αυτοτέλειας και της ισοτιμίας του κάθε συνεργαζόμενου φορέα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο, ώστε η συζήτηση να μη δημιουργήσει άλλου τύπου εμπλοκές. Το ερώτημα πάντως είναι αν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα προτείνουν την εκλογή επικεφαλής από τη βάση, όπως είχε προτείνει την άνοιξη η Φώφη Γεννηματά, ή θα αφήσουν να εξελιχθεί η συζήτηση και ύστερα θα προκύψουν τα ζητήματα. 

Ο Θεοχαρόπουλος, από την πλευρά του, εμμένει στο ζήτημα της δημιουργίας ενός αυτόνομου κεντροαριστερού πόλου που θα τηρεί ίσες και κριτικές αποστάσεις απέναντι στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη απάντηση του Παπανδρέου το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Γεννηματά, για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο ήταν η βασική αιτία για να εγκαταλειφθεί η όποια προσπάθεια προσέγγισής των δύο πλευρών. 





Τώρα από τη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι, παρά τις ψιλογκρίνιες κάποιων βουλευτών της βενιζελικής πλευράς για την επανασυγκόλληση, με δεδομένη τη ρήξη στις εκλογές του 2015, οι ενστάσεις αυτές πρέπει να ξεπεραστούν, αφού η επανένωση της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς είναι υπεράνω προσωπικών πικριών. 

Την ίδια στιγμή ο Θεοδωράκης επιχειρεί να αναβαθμίσει την πολύ κακή, λόγω δημοσκοπήσεων, εικόνα του Ποταμιού με διάφορες πρωτοβουλίες. Από τη μια με συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρεί να αποδώσει σε προσωπικούς του εχθρούς και στον ΣΥΡΙΖΑ τις βολές εναντίον του, από την άλλη κατηγορεί τη Ν.Δ. για προσπάθεια λεηλασίας του στελεχικού δυναμικού του Ποταμιού.

Προκειμένου δε η συζήτηση να φύγει από τα εσωκομματικά ζητήματα, ο Θεοδωράκης κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής μια πρόταση για άρση του αδιεξόδου στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, μια πρόταση που ουσιαστικά διαλύει πλήρως τον νόμο Παππά και λειτουργεί κατευναστικά υπέρ των χαμένων στον διαγωνισμό, αφού προβλέπει να δοθούν 10 άδειες υπό την ομπρέλα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η πρόταση έπαιξε στα ΜΜΕ, αλλά δεν σχολιάστηκε από κανένα κόμμα, ούτε από την κυβέρνηση, που περιμένει την πρόταση του ΣτΕ προκειμένου να δει πώς θα κινηθεί, ενώ η Ν.Δ. δεν επιθυμεί επί του παρόντος να κάνει καμία κίνηση, προσδοκώντας τη φθορά της κυβέρνησης από τη διαχείριση του θέματος...
Πηγή

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs