Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Τι θα συμβεί στο μαξιλάρι σας αν δεν το πλύνετε για δύο χρόνια


Δεν φτάνει μόνο να πλένουμε τις μαξιλαροθήκες...
Το να αλλάζουμε τακτικά τις μαξιλαροθήκες είναι αναγκαίο για πολλούς και διάφορους λόγος. Για λόγους υγιεινής, για λόγους καλού ύπνου και φυσικά για λόγους δυσοσμίας. Όμως άλλο τόσο σημαντικό είναι να πλένουμε και το ίδιο το μαξιλάρι συχνά, όπως λένε οι ειδικοί, ανεξάρτητα με το τι κάνουμε με την μαξιλαροθήκη.

Σύμφωνα με έρευνα, αν το μαξιλάρι δεν πλυθεί για δυο χρόνια, το 1/3 του συνολικού βάρους του θα καταλήξει να αποτελείται από νεκρό δέρμα, ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους.

Το μαξιλάρι θα έχει μετατραπεί σε εστία βρωμιάς και μόλυνσης, ενώ εσείς θα κοιμάστε αγκαλιά μαζί του όλο αυτόν τον καιρό. Εκτός αυτού, η ίδια έρευνα καταδεικνύει πως αυτή η βρωμιά μπορεί να προκαλέσει και αϋπνία. Μπορεί δηλαδή, κάποια από τις νύχτες που ξαγρυπνήσατε να οφείλονται στο βρώμικό μαξιλάρι.
Φυσικά, έχει επιπτώσεις και στην υγεία. Εκτός του ότι είναι εστία μόλυνσης, η αϋπνία που μπορεί να προκαλέσει, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά νοσήματα ακόμα και διαβήτη.

Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν να πλένετε το μαξιλάρι σας συχνά, κι αν είναι εφικτό, όσο συχνά πλένετε και αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες σας.

Google+ Followers