Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

«Θα μειώσω τους φόρους, θα χτίσω τείχος, θα τελειώσω το ισλαμικό κράτος» -Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ


Ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα αναλάβει την εξουσία στις 20 Ιανουαρίου 2017. Ας δούμε...
σε γενικές γραμμές τι υποσχέθηκε προεκλογικά.

Εξωτερική πολιτική

Θέλει να τελειώνει με το ισλαμικό κράτος και για να το πετύχει θα συνεργαστεί με την Ρωσία. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Θέλει να κλείσει ορισμένους τομείς του ίντερνετ, ώστε να αποφεύγεται ο προσηλυτισμός και η ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών.

Για την Συρία: Θα δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» για τους Σύρους, μέσα στα σύνορα της χώρας του, την οποία θα χρηματοδοτήσουν οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου.

Θα αρνηθεί να δεχτεί τους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θέλει να αυξήσει το μέγεθος του αμερικανικού στρατού. Επίσης, θέλει η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Σαουδική Αραβία να χρηματοδοτούν περισσότερο την στρατιωτική βοήθεα που τους παρέχουν οι ΗΠΑ.




Μετανάστευση

Θέλει να υψώσει ένα «γιγάντιο τείχος» κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Την χρηματοδότηση του τείχους (μεταξύ 10 έως 12 δις δολάρια) θα χρηματοδοτήσει το ίδιο το Μεξικό.

Θα τριπλασιάσει τον αριθμό των υπαλλήλων και τελωνειακών στα σύνορα. Θα φυλακίζει τους παράνομους μετανάστες ώσπου να απελαθούν στις χώρες τους. Θα επιδείξει μηδενική ανοχή για όσους ξένους διαπράττουν εγκληματικές πράξεις.

Θα σκληρύνει την πολιτική παραχώρησης βίζας.

Είχε δηλώσει ότι θα κλείσει προσωρινά τα σύνορα της Αμερικής σε όλους τους μουσουλμάνους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs