Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας - Λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος στη συμμορία των Ρομά


Σάλο έχει προκαλέσει στην κοσμική και νυχτερινή Αθήνα η σύλληψη του επιχειρηματία και μπον βιβέρ Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία...
, λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά που ρήμαξε τα βόρεια προάστια της Αττικής και σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έδινε και πληροφορίες στους δράστες για πιθανούς στόχους.

Ο 39χρονος Αγγλούπας οδηγήθηκε στον ανακριτή και με βάση τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εκτιμούσε την αξία τους. Συγκεκριμένα, αγόρασε κάτω από άκρα μυστικότητα κοσμήματα, κυρίως ρολόγια. Εν συνεχεία πουλούσε τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα στο κέντρο της Αθήνας εισπράττοντας το τίμημα.


Ο πυροβολισμός στη Γωγώ Φαρμάκη

Ο Αγγλούπας είχε απασχολήσει παλαιότερα σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη (μοντέλο). Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011 η 26χρονη Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή του γνωστού μοντέλου Ολγας Φαρμάκη, είχε μόλις μεταφερθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΤΣ αντιμετωπίζοντας ακατάσχετη αιμορραγία.


Είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η Ολγα Φαρμάκη όσο και ο κάτοχος του όπλου. Ομως τον Μάρτιο του 2012 η Γωγώ Φαρμάκη κατέθεσε ότι «με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με, ενώ πίσω του ερχόταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνος μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν αρνήθηκα για άλλη μια φορά να του τη δώσω, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να με σημαδεύει και μετά είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Ολγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει, ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε».




Ο 39χρονος Αγγλούπας είναι κολλητός φίλος με τον γνωστό Μυκονιάτη επιχειρηματία Φραγκίσκο Ζαννή, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Nammos» της Μυκόνου και διαθέτει και ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου και φέρεται να είχε και κάποια απο τα κλοπιμαία της συμμορίας των Ρομά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs