Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε δεκάδες κλοπές οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα


Οι δράστες διέλυαν τα οχήματα και έκαναν μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά...
Νέα επιτυχία κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση συμμορίας που είχε "ειδικευτεί" στις κλοπές οχημάτων κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας. Συνελήφθη ηγετικό μέλος του κυκλώματος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών συνεργών του

Τα μέλη της σπείρας αφαίρεσαν 31 οχήματα, στην πλειοψηφία τους φορτηγά, τα οποία είτε πουλούσαν αυτούσια είτε προχωρούσαν στην αποσυναρμολόγηση και μεταπώληση μερών τους ως ανταλλακτικά. Η αστυνομία πραγματοποιήσε αιφνιδιαστικές αστυνομικές έρευνες στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν ακέραια και αποσυναρμολογημένα κλεμμένα οχήματα, καθώς και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Για να μην κινούν τις υποψίες των περιοίκων, οι δράστες πραγματοποιούσαν τις κατατμήσεις των οχημάτων σε απομακρυσμένο και ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο που περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση. Σημειώνεται ότι, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους και να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο του εντοπισμού τους, έβαζαν φωτιά στα εναπομείναντα κομμάτια των κλεμμένων οχημάτων.

Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση της συμμορίας έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα.
Συνελήφθη για την υπόθεση 19χρονος ημεδαπός ως ηγετικό μέλος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμη νεαρών συνεργών του , ενώ αναζητείται συνεργάτης τους αφρικανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορίας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, του Εμπρησμού, της Απείθειας, της Πλαστογραφίας και της Αποδοχής και Διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, κατά το παρελθόν, έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Google+ Followers