Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε με άδειο στομάχι


Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με άδειο στομάχι. Ο ύπνος, για παράδειγμα, είναι ...
καλύτερος με άδειο στομάχι. Πηγαίνοντας για ύπνο με γεμάτο στομάχι μπορεί να κάνει τον οργανισμό να αποθηκεύσει τις επιπλέον θερμίδες ως λίπος, δεδομένου ότι ο ύπνος απαιτεί λίγη ενέργεια.

Όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγετε με άδειο στομάχι. Δείτε μερικά από αυτά:

Να πίνετε τσάι ή καφέ: Αν το πρώτο πράγμα που βάζετε στο στομάχι σας όταν ξυπνάτε είναι καφές, τότε αυτό μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι αυξάνετε την οξύτητα, η οποία με τη σειρά της προκαλεί καούρα και δυσπεψία στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αν πίνετε τσάι με άδειο στομάχι μπορεί να καταστείλετε την έκκριση των γαστρικών υγρών και να μειώσετε την ποσότητα χολής και οξέος στο στομάχι. Μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξή σας.

Να παίρνετε φάρμακα: Αν και υπάρχουν κάποια φάρμακα που θα πρέπει να τα παίρνετε με άδειο στομάχι, ή πριν το φαγητό, τα περισσότερα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται με, ή μετά το φαγητό. Ένα χάπι που μπορεί να προκαλέσει εμετό, ή ναυτία είναι καλύτερο να ληφθεί μετά το φαγητό, ώστε να μειωθούν αυτές οι παρενέργειες. Με το να παίρνετε τα φάρμακά σας μετά το φαγητό μειώνετε επίσης τον κίνδυνο ερεθισμού του στομάχου, τη δυσπεψία και τα έλκη, ενώ βοηθάτε επίσης το σώμα να απορροφήσει το χάπι καλύτερα.

Να κάνετε γυμναστική/άσκηση: Η άσκηση με άδειο στομάχι δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, όπως ίσως λανθασμένα νομίζετε. Το γλυκογόνο, η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του σώματος κατά την άσκηση, μπορεί να αποθηκευτεί για περίπου 12 έως 16 ώρες προτού το σώμα σας χρειαστεί περισσότερη ποσότητα. Αν και το σώμα σας εξακολουθεί να μπορεί να εντοπίσει ίχνη του γλυκογόνου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάψει λίπος. Ως εκ τούτου, θα καταλήξετε σε καύση των μυών και ο οργανισμός θα αποθηκεύει ταυτόχρονα περισσότερο λίπος! Το σώμα σας μπορεί να διαχειριστεί την ελαφριά άσκηση με άδειο στομάχι, αλλά όχι την έντονη γυμναστική.




Να πίνετε αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι κάνει το αλκοόλ να εισέλθει άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος. Η αλκοόλη διανέμεται γρήγορα σε όλο το σώμα και κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διευρύνονται. Προκαλεί επίσης μια προσωρινή μείωση στον καρδιακό ρυθμό και στην αρτηριακή πίεση. Όσο μεγαλύτερη γίνεται η συγκέντρωση αλκοόλης στο αίμα, τόσο περισσότερο χάνετε τον έλεγχο και έχετε συμπτώματα μέθης.

Να ταξιδεύετε: Το ταξίδι με άδειο στομάχι μπορεί να σας προκαλέσει ναυτία. Ωστόσο, θα πρέπει ταυτόχρονα να αποφεύγετε τροφές που είναι πιθανό να παράγουν φυσικά αέρια, όπως είναι τα ανθρακούχα ποτά, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Επιλέξτε να κάνετε ένα ελαφρύ γεύμα με εύπεπτες τροφές.
Πηγή: Iatropedia

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs