Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση χρεών - Ποιους αφορά και τι αλλάζει


Εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», οφειλών προς Δημόσιο, ταμεία και...
τράπεζες μένουν τουλάχιστον 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δικαίωμα ένταξης θα έχουν εκείνες με τζίρο πάνω από 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός περίπου 400.000 επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα και αν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, αρκετές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν καθώς εκτιμάται ότι θα κριθούν μη βιώσιμες.

Ετσι οι 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες στους οποίους είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες αυτοματοποιημένης διευθέτησης των χρεών τους, θα πρέπει να βρουν λύσεις απευθείας με τις τράπεζες στις οποίες χρωστούν, χωρίς να είναι γνωστό αν θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε διευθέτηση χρεών και τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.
Σύμφωνα με στελέχη που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε τελική συμφωνία και απομένουν μερικές λεπτομέρειες οι οποίες αναμένεται να διευθευτηθούν άμεσα, όπως το τι θα γίνει με τη διαγραφή χρεών για την οποία οι δανειστές φέρονται έτοιμοι να αποδεχτούν την ελληνική πρόταση που εξαιρεί από το «κούρεμα» ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Google+ Followers