Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο παππούς του Τραμπ διατηρούσε οίκο ανοχής


Ενώ ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ...
Μπορεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να μη θέλει τους μετανάστες στη χώρα του, αλλά προέρχεται από οικογένεια μεταναστών.

Ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ Τραμπ, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ της Γερμανίας το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση.

Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και γυναίκες, στα πίσω δωμάτια.


Αφού έκανε, μια μικρή περιουσία, γύρισε στη Γερμανία, για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιά του, Ελίζαμπεθ Κράιστ. Μετά το γάμο του, επέστρεψε στις ΗΠΑ, όμως η σύζυγος του δεν μπόρεσε να να προσαρμοστεί. Πουλώντας όλα τα υπάρχοντα τους, αποφασίζουν να γυρίσουν, στην Γερμανία, για μια νεά αρχή, αλλά ο παππους Τραμπ, δεν είχε υπηρετήσει στο Γερμανικό Στρατό, και του απαγορεύτηκε η είσοδος. Άρα αναγκαστικά έπρεπε να γυρίσει στις ΗΠΑ.


Έτσι ο παππούς και η γιαγιά του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, μόνιμα πια, στην Αμερική. Στη Ν. Υόρκη το 1905 γεννήθηκε ο πατέρας του Ντόναλντ, ο Φρεντ Τραμπ.




Ο παππούς Φρίντριχ πέθανε από ισπανική γρίπη το 1918 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Πρόλαβε, όμως, να αφήσει ένα κομπόδεμα στην οικογένειά του που το χρησιμοποίησε για να στήσει μια μικρή εταιρία. Η εταιρία λεγόταν E. Trump & Son και ασχολείτο με κτηματομεσιτικά. 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs