Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Μαινόμενος Ντουτέρτε κατά ΙΚ: Δεν έχουν κανένα ίχνος ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε προειδοποίησε σήμερα ...
ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που εκδιώκονται από τη Συρία και το Ιράκ ενδέχεται να αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα, και αν συμβεί αυτό θα βάλει στην άκρη τις υποχρεώσεις του αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να προστατεύσει τον λαό του.

Ο Ντουτέρτε επεσήμανε ότι η νότια επαρχία Μιντανάο των Φιλιππίνων ήδη έχει γίνει προπύργιο ανταρτών και συμμοριτών και πρόσθεσε ότι ανησυχεί για «την τρομοκρατία που προβάλλει» και για την εισροή εξτρεμιστών που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια.

«Μόλις οι τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής χάσουν την περιοχή τους (…) θα περιπλανηθούν σε άλλα μέρη και θα έρθουν εδώ και πρέπει να προετοιμαστούμε», τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στη διάρκεια ομιλίας του.

«Να θυμάστε, αυτοί οι τύποι, δεν έχουν ούτε ένα ίχνος ανθρώπινου δικαιώματος, πιστέψτε με. Δεν θα αφήσω απλώς τους πολίτες μου να σφαγιαστούν για χάρη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτά είναι μ…κίες», υπογράμμισε.

Το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ευαίσθητο για τον Ντουτέρτε, ο οποίος καταφέρεται καθημερινά εναντίον των ακτιβιστών και των δυτικών κυβερνήσεων που έχουν εκφράσει ανησυχία για τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών που έχει εξαπολύσει ο Ντουτέρτε και τον μεγάλο αριθμό νεκρών που έχει προκαλέσει.

Με καταγωγή από την επαρχία Μιντανάο και δήμαρχος της πόλης Νταβάο επί 22 χρόνια, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι στην περιοχή υπάρχει «μια πολύ ισχυρή» ισλαμιστική εξέγερση και ότι αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ πιάνουν ομήρους σχεδόν καθημερινά.




Η Αμπού Σαγιάφ κρατά 21 ομήρους, στην πλειονότητά τους αλλοδαπούς και, παρά τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για την εξάλειψή τους, συνεχίζουν ανενόχλητοι τις πειρατείες και τις απαγωγές.

Ο Ντουτέρτε εξήγησε ότι οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Μαλαισία συνεργάζονται στενά ώστε να κρατήσουν μακριά τους ξένους εξτρεμιστές.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει την εκτελεστική του εξουσία και να αναστείλει το habeas corpus, που προφυλάσσει από την αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση, για την αντιμετώπιση της ανομίας στις Φιλιππίνες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs