Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Bodyguards made in India: Το Ινδικό χωριό, που εξάγει σωματοφύλακες


Κάθε μέρα στο γυμναστήριο 

Πρόκειται για το χωριό Asola – Fratehpur Beri, στα βόρεια της Ινδίας. Ενώ, παλαιότερα η κύρια απασχόληση των κατοίκων ήταν....
η γεωργία, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. 

Πλέον το 90% του ανδρικού πληθυσμού, προετοιμάζονται για να εργαστούν ως σωματοφύλακες. Οι άντρες, από μικρή ηλικία ξεκινούν να περνούν 2 με 3 ώρες, καθημερινά στο γυμναστήριο, ενώ παράλληλα ακολουθούν και το αντίστοιχο πρόγραμμα διατροφής για την ανάπτυξη των μυών τους.


Συνήθως, οι περισσότεροι καταλήγουν να δουλεύουν προσφέροντας προστασία σε νυχτερινά κέντρα των τριγύρω πόλεων, όπως το Νέο Δελχί. Αυτή η επαγγελματική στροφή, ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, όταν ένας ιδιοκτήτης pub στο Νέο Δελχί, ζήτησε 5 αγόρια από το συγκεκριμένο χωριό, τα οποία θα ήταν υπεύθυνα για την ασφάλεια της διεξαγωγής ενός γάμου. Φυσικά τα χρήματα ήταν πολλά κι έτσι ολοένα και περισσότεροι νέοι, άρχισαν να βλέπουν αυτήν την επαγγελματική προοπτική.


Οι νέοι προσλαμβάνονται εξάλλου αμέσως, αρκεί να δείχνουν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που δεν τους βλέπουν με καλό μάτι και τους αποκαλούν εγκληματίες, όμως οι γυναίκες του χωριού, είναι πολύ χαρούμενες με αυτή την εξέλιξη, καθώς όπως λένε, τα νέα παιδiά αποφεύγουν το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs