Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τουρκία: Εν μέσω διαδηλώσεων η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο που αθωώνει βιαστές ανηλίκων αν παντρευτούν τα θύματά τους (Photos - Video)


Μετά τον σάλο που προκάλεσε εντός της Τουρκίας, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή ...
κατά της κυβέρνησης του ΑΚΡ, ο πρωθυπουργός της χώρας απέσυρε τελικά το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που ουσιαστικά θα νομιμοποιούσε το βιασμό ανηλίκων μέσω του γάμου θύματος-θύτη.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργόςμ Μπιναλί Γιμντιρίμ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, λίγη ώρα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στην τουρκική Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και πολιτών, μεταξύ των οποίων και η οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών «KADEM» στην οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου η μια από τις δυο κόρες του Ερντογάν.


Περισσότεροι από 800.000 Τούρκοι υπέγραψαν αίτηση στο διαδίκτυο για την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ το Σαββατοκύριακο χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου.

«Αποσύρουμε το νομοσχέδιο στην επιτροπή, ώστε να το συζητήσουμε περισσότερο και να επιτύχουμε την ευρεία πλειοψηφεία την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος, καθώς και για να δώσουμε χρόνο στην αντιπολίτευση να εκθέσει τις θέσεις τις επί του θέματος» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.




«Η επιτροπή θα αξιολογήσει όλες τις απόψεις και σίγουρα θα βρει μια λύση στο ζήτημα» πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος Ερντογάν είχε ζήτησε να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο ζήτημα που είχε ανακύψει, ζητώντας, ουσιαστικά, να επιστραφεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο επέκριναν πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ περιγράφοντάς το ως έμμεση χορήγηση αμνηστίας σε παιδεραστές, προειδοποιώντας ότι εκθέτει τα θύματά τους σε περαιτέρω κακοποίηση

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs