Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Σουηδικό site υπόσχεται να σας… εξαφανίσει από το Ιντερνετ!


H ιστοσελίδα Deseat.me προσφέρει σε όποιον θέλει τη δυνατότητα να σβήσει...
τα διαδικτυακά του αποτυπώματα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να παραχωρήσει στους χειριστές του Deseat.me το email του και το password του, και οι χειριστές αναλαμβάνουν να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη που συνδέονται με τη διεύθυνση του ενδιαφερόμενου. Μοναδικός, αλλά σημαντικός περιορισμός, είναι ότι το email του πελάτη θα πρέπει να είναι gmail και να έχει συνδεθεί μέσω αυτού στις διάφορες πλατφόρμες.

Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο της Google, OAuth, και έχοντας πρόσβαση στα data του χρήστη, οι χειριστές της εταιρίας σβήνουν οποιοδήποτε λογαριασμό έχει συνδεθεί με το email, όπως τους λογαριασμούς σε facebook, youtube, linkedin, Evernote και Dribble.

Όπως εξηγούν οι ιδρυτές της ιστοσελίδας και προγραμματιστές, Wille Dahlbo και Linus Unnebäck, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να κρατήσει κάποιον λογαριασμό αν το επιλέξει.
Επικριτικοί ως προς το σάιτ, εμφανίζονται πολλοί χρήστες, οι οποίοι αναφέρουν ότι είναι απαράδεκτο να έχει κάποιος πρόσβαση στο email σου αλλά και σε όλα τα mail που έχεις λάβεις και στείλει μέχρι την ημέρα που θα τους παραδώσει κάποιος τον κωδικό του.

Τονίζουν δε, ότι αν κάποιος υπάρχει στα social media και μετά πάψει να υπάρχει, αυτό δε σημαίνει ότι γίνεται φάντασμα, καθώς υπάρχουν τρόποι για να ανακτηθούν τα ποστ του

Google+ Followers