Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Η αλλαγή στη σοκολάτα Toblerone που προκάλεσε οργή! Η διαφοροποίηση στο σχήμα του γλυκίσματος έφερε αντιδράσεις


Η αλλαγή στο σχήμα της σοκολάτας Toblerone που πωλείται στη Βρετανία έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό αυτών που...
αγαπούν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο γλύκισμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που παρασκευάζει τη σοκολάτα, η Mondelez International, αποφάσισε να αραιώσει τα χαρακτηριστικά σοκολατένια τρίγωνα. Στόχος να αλλάξει το βάρος στις των 400 και 170 γραμματίων- πλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, η μπάρα των 400 ζυγίζει 360 γρ. και αυτή των 170 γρ. ζυγίζει 150 γρ.

Η δυσαρέσκεια των φανατικών καταναλωτών έγκειται στο γεγονός ότι εξαφανίστηκαν επί της ουσίας, οι χαρακτηριστικές κορυφές της σοκολάτας και μεγάλωσε το κενό ανάμεσα σε αυτές. Ορισμένοι καταναλωτές χαρακτήρισαν την κίνηση ως «λανθασμένη απόφαση» λέγοντας ότι τα μεγαλύτερα κενά, μοιάζουν «χαζά».

Η εταιρεία δικαιολογεί την απόφασή της, λέγοντας ότι είτε έπρεπε να αυξήσουν την τιμή της σοκολάτας, ή να μειώσουν το μέγεθός της εξαιτίας της αύξησης της τιμής των συστατικών. Σε ανακοίνωση μάλιστα που έγινε στην επίσημη σελίδα της Toblerone στο Facebook, η εταιρεία τονίζει ότι επέλεξαν να αλλάξουν το σχήμα για να μείνει το προϊόν προσιτό σε όλους.

Η αντίδραση αυτών που λατρεύουν την Toblerone δεν ήταν καλή. Ο χρήστης Lee Yarker έγραψε στο Facebook: «Λογικό το να θέλετε να μειώσετε το βάρος της μπάρας, αλλά γιατί αυτό το μεγάλο κενό; Μοιάζει χαζό (κατά τη γνώμη μου). Θα μπορούσατε να μικρύνετε το μέγεθός της και να κρατούσατε το αρχικό ντιζάιν». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χρήστης Philip Joseph ο οποίος σχολίασε: «Ήταν λάθος απόφαση. Αγοράζεις μια σοκολάτα και περιμένεις να μοιάζει φυσιολογική αλλά μοιάζει να παίρνεις τη μισή σοκολάτα». Η Cathy White πρόσθεσε: «Μοιάζει απαίσιο. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχατε μειώσει το μάκρος και να κρατούσατε τα μεγάλα τρίγωνα».
Ωστόσο, αρκετοί ήταν και οι καταναλωτές που επικρότησαν την απόφαση της εταιρείας να ανακοινώνει δημόσια τις αλλαγές. Ο Lainey Ireson έγραψε σχετικά: «Δυστυχώς, η απόφαση αυτή δεν ικανοποίησε τους πάντες, αλλά η Toblerone είναι ένα υπέροχο προϊόν και είμαι χαρούμενος που εξηγήσατε την αλλαγή, άλλες εταιρείες δεν θα το έκαναν».

Πάντως υπήρχαν και οι ψίθυροι ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας του Brexit κάτι βέβαια που οι ίδιοι απέκρουσαν. Εκπρόσωπος της Mondelez παραδέχθηκε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία σίγουρα δεν είναι η επιθυμητή, αλλά τόνισε ότι «η αλλαγή δεν έγινε λόγω του Brexit».

Google+ Followers