Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Αμερικανοί ψηφοφόροι προς Τραμπ: Κλείσε τον λογαριασμό σου στο Twitter!


Έξι στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους δηλώνουν "αισιόδοξοι" για...
την τετραετία υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές.

Περίπου το ίδιο ποσοστό (59%) θεωρεί ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα πρέπει να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter, το κυριότερο εργαλείο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί, ώστε να επικεντρωθεί στα καθήκοντα για τα οποία τον ψήφισαν.

Με βάση την έρευνα αυτά, που διεξήχθη τηλεφωνικά μεταξύ 17ης-20ής Νοεμβρίου σε δείγμα 1.071 Αμερικανών, το 59% εμφανίζεται "αισιόδοξο" όσον αφορά την επόμενη τετραετία, με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ το 37% δηλώνει "απαισιόδοξο" για το μέλλον. Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι 3%.

Αναλυτικότερα, σχεδόν οι μισοί (49%) πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα είναι ένας "σούπερ" (17%) ή "καλός" (32%) πρόεδρος ενώ το (43%) εκτιμά ότι "δεν θα είναι καλός" (17%) ή ακόμη ότι θα είναι "κακός" (26%).

"Οι ψηφοφόροι λένε στον εκλεγμένο πρόεδρο: Έχετε το αξίωμα, τώρα γίνετε ηγέτης, όχι τουιτεράκιας", εξήγησε ο Τιμ Μαλόι, ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Κουίνιπιακ.




Οι μισοί ερωτηθέντες (ποσοστό 49%) θεωρούν πάντως ότι ο Τραμπ θα λάβει μέτρα που θα διχάσουν τη χώρα.

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους, εμφανίζονται επίσης διχασμένοι: ο ένας στους δύο πιστεύει ότι δεν θα μειωθεί το ασφαλιστικό κόστος, αλλά δύο στους τρεις θεωρούν ότι ο Τραμπ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και το 58% είναι πεπεισμένο ότι θα προστατεύσει τις ΗΠΑ από την τρομοκρατική απειλή, μολονότι ο ένας στους δύο δεν πιστεύει ότι θα καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

"Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων λέει ότι δεν θα καταφέρει να αναγκάσει το Μεξικό για το τείχος και δεν θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι έντιμος και δεν είναι προσγειωμένος. Όμως έχει ισχύ και ηγετικά προσόντα. Βαραίνουν πολύ οι υποσχέσεις του για περισσότερες θέσεις εργασίας και για μια καλύτερη οικονομία", συμπλήρωσε ο Μαλόι.

Σε άλλη δημοσκόπηση του CNN/ORC, πάνω από ένας στους δύο Αμερικανούς (53%) πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει "καλή ή σχετικά καλή" δουλειά και θα καταφέρει να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs