Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Εκβίαζε ανήλικη για να του στείλει γuμνές φωτογραφίες


Δύο υποθέσεις παιδικής ποpνογραφίας σε Αττική και Μακεδονία εξιχνίασε η αστυνομία...
Δύο υποθέσεις ποpνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό 5 ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό ποpνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή - διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε μία εκ των προαναφερόμενων επίμαχων συνδέσεων και η χρήση της από πρόσωπα που διαμένουν σε 2 οικίες της ίδιας πολυκατοικίας, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Για τη διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης και το σχηματισμό τακτικής δικογραφίας σε βάρος 32χρονου προηγήθηκε καταγγελία πατέρα μιας 16χρονης στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης. Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου κατάφερε να αποσπάσει από τη 16χρονη φωτογραφικό υλικό που περιείχε ποpνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας, ενώ με την απειλή δημοσίευσης του υλικού, την εκβίαζε προκειμένου να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία ταυτοποίηθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 32χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

υπολογιστική μονάδα

κάρτα μνήμης

δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης

συσκευή κινητού τηλεφώνου

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στα αρμόδια Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Google+ Followers