Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Διαδηλωτές στη Βραζιλία έκαναν έφοδο στη Βουλή - Ζήτησαν την επέμβαση του στρατού (Videos)


Δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο Εθνικό Κοινοβούλιο της Βραζιλίας διαμαρτυρόμενοι κατά της πολιτικής του...
Προέδρου Μάικλ Τεμέρ και ζητώντας από τον στρατό της χώρας να επέμβει για να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά τις διαφθοράς και κατά της κεντρο- αριστερής κυβέρνησης του Μάικλ Τεμέρ, ο οποίος αντικατέστησε την Ντίλμα Ρούσεφ, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν από τον χώρο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να διώξουν τους διαδηλωτές από τον χώρο καθότι ήρθαν στα χέρια.


Παράλληλα, όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν στο κοινοβούλιο της Βραζιλία φώναξαν συνθήματα υπέρ του δικαστή Σέρχιο Μόρο, ο οποίος είναι γνωστός για την μάχη που δίνει κατά της διαφθοράς και του «μαύρου» χρήματος.




«Είναι η επέμβαση του λαού με τη βοήθεια του στρατού» είπαν οι διαδηλωτές, καλώντας τον στρατό να αναλάβει δράση ώστε να «απαλλάξει τη χώρα από αυτό το μέρος [το κοινοβούλιο]».Η Βραζιλία κατά την περίοδο 1964 έως το 1985 είχε στρατιωτική δικτατορία.


Εκτός από την πρωτεύουσα Μπραζίλια, διαδηλώσεις υπήρξαν και την πόλη του Ρίο Ντεζανέιρο η οποία δοκιμάζεται από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs