Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ζόμπι-στρατιώτης: Επί 18 μήνες πίστευε ότι ήταν ζωντανός νεκρός!


Παρά τρίχα να γίνει κανονικό πτώμα ένας 35χρονος άνδρας από τη Βρετανία, ο οποίος επί 18 μήνες...
πίστευε ότι είχε μετατραπεί σε ζωντανό νεκρό ή ζόμπι!

Ο άνδρας, ο οποίος υπηρετούσε στο Βασιλικό Σώμα Μηχανικού του βρετανικού στρατού, παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της… μετατροπής του σε ζόμπι μετά από ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα, στο οποίο χτύπησε στο κεφάλι.

Παρά το γεγονός ότι ανένηψε πλήρως από το ατύχημα, έξι μήνες μετά την ανάρρωσή του άρχισε να πιστεύει ότι είχε ήδη πεθάνει και ότι πλέον ήταν ένα κινούμενο πτώμα ή φάντασμα.

Ο άτυχος άνδρας σταμάτησε να τρώει, θεωρώντας ότι στην κατάστασή του η τροφή ήταν άχρηστη, και σταδιακά, λόγω έλλειψης τροφής, άρχισε να χάνει βάρος και να μοιάζει με ζωντανό νεκρό.

Η οικογένειά του είχε πανικοβληθεί, ωστόσο η σωτηρία του ήλθε μετά από συνάντηση με έτερο πρώην στρατιώτη, ο οποίος τον έπεισε να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος έπασχε από το σύνδρομο του κινούμενου πτώματος, ή, πιο επιστημονικά, το σύνδρομο του Κοτάρ, μια ασθένεια που πλήττει ένα άτομο στο δισεκατομμύριο.





Το σύνδρομο του Κοτάρ εντάσσεται στις ψυχώσεις και οι ασθενείς έχουν την ψευδαίσθηση ότι χάνουν αίμα, όργανα ή άκρα και ότι βρίσκονται σε κατάσταση όπως τα ζόμπι. Συνήθως οφείλεται σε δυσλειτουργία συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου.

Όπως και νά’χει, η διάγνωση έσωσε τον άτυχο άνδρα από το βέβαιο θάνατο, καθώς με τη χρήση αντικαταθλιπτικών και αντι-ψυχωτικών φαρμάκων μπόρεσε να πειστεί ότι δεν ήταν ζόμπι…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs