Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η 25χρονη από τη Κω που έσπασε 5 παγκόσμια ρεκόρ σε μια ώρα


Έγραψε ιστορία η Kayla Itsines...
Πέντε παγκόσμια ρεκόρ Guinness έσπασε η 25χρονη διεθνούς φήμης γυμνάστρια Kayla Itsines την περασμένη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο αθλητικό συγκρότημα Olympic Park της Μελβούρνης όπου συναντήθηκε με τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της.

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού του θεσμού των παγκόσμιων βραβείων Guinness, η Itsines, η οποία μετρά πάνω από 6 εκατομμύρια διαδικτυακούς φίλους στο Instagram και 7,2 εκατομμύρια στο Facebook, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την επίσκεψη της στην Μελβούρνη δίνοντας ραντεβού σε όλες τις γυναίκες που την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δώσουν το παρόν στο γήπεδο και να προσπαθήσουν ταυτόχρονα να σπάσουν πέντε παγκόσμια ρεκόρ, παρουσία της κριτή του οργανισμού Guinness, Solvej Malouf.

Στην πρωτότυπη αυτή προπόνηση, στην οποία παραβρέθηκαν συνολικά 2,200 συμμετέχοντες, η ομογενής γυμνάστρια πραγματοποίησε μαζί τους μια σειρά ασκήσεων σπάζοντας ταυτόχρονα με την βοήθεια των «φίλων» της πέντε παγκόσμια αθλητικά ρεκόρ.

Με τη σειρά η κριτής των βραβείων Guinness, Solvej Malouf, κατέγραψε:

- 2,192 άτομα να εκτελούν ταυτόχρονα τα λεγόμενα star jumps (πηδηματάκια σε σχήμα αστεριών)

- 2192 άτομα να τρέχουν επί τόπου ταυτόχρονα και στον ίδιο ρυθμό που έδινε φυσικά από σκηνής η Kayla

- 2005 άτομα να εκτελούν ταυτόχρονους κοιλιακούς


- 2146 να εκτελούν κάμψεις (lunges) και


- 2021 αθλήτριες να επιδίδονται στα λεγόμενα καθίσματα (squats).




Μετά το τέλος της προπόνησης η Kayla, η οποία μαζί με τον σύντροφο και συνέταιρο της Tobi Pearce έχτισε μέσα σε οκτώ χρόνια την αυτοκρατορία της, δημιουργώντας τον δικό της οδηγό άθλησης και διατροφής με τον τίτλο «Bikini Body Guides», παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα από την υπεύθυνη του οργανισμού των ρεκόρ Guinness.

Η νεαρή επιχειρηματίας, την οποία μάλιστα και η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε πρόσφατο αφιέρωμα της χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αστέρι του fitness στο Instagram κατατάσσοντας την μέσα στους 30 ανθρώπους με την μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή στον πλανήτη, δήλωσε πως για την ίδια η διάκριση αυτή αποδεικνύει πόσο δυναμική και ενωμένη είναι η μικρή κοινωνία που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, η οποία αν και ξεκίνησε από τη Νότια Αυστραλία, πλέον αποτελεί την μεγαλύτερη και δυνατότερη αθλητική κοινότητα του πλανήτη.

Το σίγουρο είναι πως η χρονιά που διανύουμε ανήκει αδιαμφισβήτητα στην νεαρή γυμνάστρια η οποία μόλις πριν δύο εβδομάδες κατέκτησε την 51η θέση στον κατάλογο με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών, με συνολικό πλούτο που ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια δολάρια.

Η Kayla και ο Tobi είναι οι μοναδικοί νικητές από την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας και μάλιστα αποτελούν το νεαρότερο σε ηλικία ζευγάρι που συμπεριελήφθη στη συγκεκριμένη λίστα, στην οποία βρέθηκαν συνολικά μόλις οκτώ γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο fitness το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο του χρόνου.

Η νεαρή γυμνάστρια που κατάγεται από το νησί της Κω, παρά την επιτυχία της, παραμένει κοντά στην οικογένεια και τους φίλους της και μόλις την περασμένη Κυριακή παραβρέθηκε στο μαθητικό «πανηγύρι» που διοργάνωσε το παλιό σχολείο στο οποίο φοίτησε η ίδια, το «Highgate». Εκεί η επιχειρηματίας που είχε μόλις επιστρέψει από τη Μελβούρνη, συνάντησε τους παλιούς καθηγητές της και συμμαθητές και μαζί με την αδερφή της Leah επέδειξαν τις ικανότητες τους στην μαγειρική αφού ετοίμαζαν χυμούς φρέσκων φρούτων για τους παραβρισκόμενους ενώ δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να επισκεφθούν την ελληνική γωνιά με παραδοσιακές λιχουδιές που είχε στηθεί λίγο πιο πέρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs