Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Η Μέρκελ προετοιμάζεται για σκληρή μάχη με τον Τραμπ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκλε έδωσε το σήμα ότι ...
ετοιμάζεται να προκαλέσει τις σκεπτικιστικές απόψεις του Τραμο σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, δημιουργώντας το σκηνικό για την αναμέτρηση μιας ένθερμης υποστηρίκτριας της προστασίας του περιβάλλοντος και του άνδρα που έχει απορρίψει την κλιματική αλλαγή χαρακτηρίζοντάς την απάτη, γράφει δημοσίευμα του Bloomberg.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς σκοπεύει να αντιδράσει στις προθέσεις του εκλεγμένου προέδρου, ο οποίος θέλει να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή είπε ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στις θέσεις και τις πεποιθήσεις της.

«Φυσικά θα συνεχίσω να λέω αυτό που πιστεύω, η κλιματική αλλαγή οφείλεται στους ανθρώπους και θέλουμε να δούμε την κατάσταση να βελτιώνεται» είπε και πρόσθεσε ότι στην πολιτική κάποιος πρέπει πάντα να ψάχνει να κάνει συμβιβασμούς ανάμεσα στην αμοιβαίο σεβασμό και τις καθαρές θέσεις. Αυτή είναι η πολιτική, πάντα ψάχνεις να βρεις συμβιβασμούς.
Από την ημέρα της εκλογής του στις 8 Νοεμβρίου η Μέρκελ έχει μιλήσει μόνο μία φορά τηλεφωνικά με τον εκλεγμένο πρόεδρο και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν. «Όποιος κυβερνά αυτή τη μεγάλη χώρα, με την οικονομική, στρατιωτική και πολιτισμική ισχύ φέρει μεγάλη ευθύνη που γίνεται αισθητή σε ολόκληρο τον κόσμο» είχε πει η Μέρκελ θέτοντας από την πρώτη στιγμή τους προβληματισμούς της για την εκλογή Τραμπ.

Google+ Followers