Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δολοφονία Ιακώβου: «Ορφανό» γενετικό υλικό δείχνει τον… δρόμο για 4ο δράστη


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εξακριβωθεί ...
αν όντως υπάρχει και τέταρτος δράστης στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 40χρονου επιχειρηματία, Ιάκωβου Εμμανουήλ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ένα «ορφανό» γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος που ήταν στην Ροδιά, λίγα μέτρα πιο πέρα από το άψυχο σώμα του 40χρονου.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν συλλέξει όλα τα αποτυπώματα αλλά και τα DNA που είχαν βρει μέσα στο αυτοκίνητο τα οποία «έδειξαν» τους τρεις δράστες (τον 34χρονο συνέταιρο του θύματος, τον 25χρονο Ρωσοπόντιο και την 30χρονη σύντροφό του) ωστόσο ένα δείγμα DNA δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.




Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και τέταρτο άτομο στην δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία. Αυτό άλλωστε υποστήριξε και στην διάρκεια της απολογίας του ο 34χρονος συνέταιρος του Ιάκωβου.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, ο συνέταιρος – που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος – αρνήθηκε ενώπιον του ανακριτή κάθε ανάμειξή του στην δολοφονία του 40χρονου επιχειρηματία «ρίχνοντας» τις ευθύνες τόσο στον 25χρονο Ρωσοπόντιο όσο και σ’ ένα ακόμα άτομο που ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μόνη συμμετοχή που είχε ήταν στην μεταφορά του άψυχου σώματος του 40χρονου στη Ροδιά.


Το χρονικό της δολοφονίας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ – που έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα – κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου ν’ ανοίξει μία επιχείρηση με έναν φίλο του στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, μαζί με τον συνεργάτη του, άνοιξαν στην οδό Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου ένα γραφείο που λεγόταν inception.net ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν στην Αθήνα προκειμένου να βλέπει την σύντροφό του και το μικρό παιδί του.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ο 40χρονος επιχειρηματίας κάνει τρία τηλεφωνήματα: στην σύντροφό του, την σπιτονοικοκυρά του και τον συνεργάτη του κι έπειτα τα ίχνη του… χάνονται.

Η σύντροφός του την Δευτέρα, κι έπειτα από δεκάδες τηλεφωνήματα που έκανε στον 40χρονο χωρίς αποτέλεσμα, κατέβηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Ιάκωβος Εμμανουήλ βρίσκεται νεκρός στην Ροδιά. Όπως είχε αναφέρει και το cretapost, πρώτα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του ενώ δεκαπέντε μέτρα πιο κάτω – σ’ ένα ρυάκι – βρέθηκε και το άψυχο σώμα του που έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας η οποία λίγες ημέρες αργότερα εξιχνίασε την υπόθεση.
Πηγή: cretapost.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs