Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Απρόβλεπτη η μάχη στα δελτία ειδήσεων


Αλλάζει σημαντικά η εικόνα των δελτίων ειδήσεων το επόμενο διάστημα…
με αλλαγές, τόσο στα πρόσωπα όσο και στις ώρες μετάδοσης. Νέες ζώνες, νέα δίδυμα… όλα διαφορετικά σε λίγες ημέρες από τώρα!

Αναμφισβήτητα η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και πιθανότατα να διαμορφώσει νέες ισορροπίες. Την ίδια ώρα όμως, ανακοινώθηκε και η αλλαγή ώρας μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη, η έναρξη του οποίου πλέον θα είναι στις 8, «απέναντι» δηλαδή απο το δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Τέλος όμως, αλλάζει και το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, με νέο πρόσωπο στην παρουσίαση τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και με αλλαγές στη φυσιογνωμία του και την προσθήκη σχολιαστών.




Είναι φανερό πια ότι αναμένονται ανακατατάξεις, διορθώσεις και ανατροπές στις τηλεθεάσεις των δελτίων… με τα βλέμματα των περισσότερων να είναι στραμμένα στην κούρσα που θα ξεκινήσει στις 30 Ιανουαρίου, μεταξύ ΑΝΤ1 και ALPHA, ανάμεσα σε Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Σρόιτερ στη ζώνη των 7… και εν συνεχεία στην παραδοσιακή ζώνη των 8 που είχε μείνει μόνο του το δελτίο ειδήσεων του STAR μετά τις εξελίξεις στο MEGA. Με τη μετακίνηση όμως από το Φεβρουάριο του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ η ζώνη αποκτά ξανά ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και η Μάρα Ζαχαρέα με το STAR θα πρέπει να δώσουν τη μάχη για να διατηρήσουν την πρωτιά του δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Τα νέα λοιπόν δίδυμα στις 7 θα είναι Σρόιτερ – Χατζηνικολάου και στις 8 Ζαχαρέα – Κοσιώνη.

Είναι προφανές λοιπόν ότι αυτές οι εξελίξεις μηδενίζουν το κοντέρ και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Πού θα κριθεί όμως η μάχη; Ποιος θα επικρατήσει σε κάθε ζώνη;

Η απάντηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι εκτός από την ώθηση που θα δώσει το lead in κάθε καναλιού στο δελτίο του και ως γνωστόν παίζει καθοριστικό ρόλο… η φυσιογνωμία και η δομή τους είναι διαφορετική.

Δηλαδή το προφίλ των ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ δεν έχει καμία σχέση με το νέο δελτίο του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το πρώτο δίνει περισσότερο βάση στην κοινωνία και το δεύτερο όπως λέγεται θα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα.

Περίπου αντίστοιχα συμβαίνει και με τα δελτία, STAR και ΣΚΑΙ. Το πρώτο αναμφίβολα είναι πολιτικό δελτίο που όμως δίνει έμφαση στα κοινωνικά θέματα, ενώ το δεύτερο είναι έντονα πολιτικό με σχολιαστές.

Με άλλα λόγια πρόκειται για διαφορετικά μεταξύ τους δελτία και η μάχη είναι απρόβλεπτη!
Πηγή: enimerosi24.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs