Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοινώθηκαν οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες για το 2017


Όπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος, το AirlineRatings.com ανακοίνωσε...
τη λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, αλλά και την αντίστοιχη 10αδα με τις ασφαλέστερες low cost αερογραμμές, μεταξύ των 425 που παρακολουθεί παγκοσμίως.




Για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρίσκεται ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas. Σύμφωνα με το AirlineRatings.com η εταιρία συνεχίζει να κατέχει το εκπληκτικό ρεκόρ με τις μηδενικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα ασφαλείας.

Η ιστοσελίδα που ασχολείται και αξιολογεί την ασφάλεια των αερομεταφορέων δημοσιοποίησε και την κατάταξη με τις 10 πιο ασφαλείς low cost αεροπορικές εταιρίες, με βάση το γεγονός ότι κατάφεραν να αποκτήσουν την πιστοποίηση ΙOSA, δηλαδή να περάσουν τα τεστ αξιολόγησης και ασφαλείας της Διεθνής Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

Παρά τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες που σημάδεψαν τις αερομεταφορές την περσινή χρονιά, αλλά και το γεγονός πως σε σχέση το 2015 σημειώθηκαν 16 περισσότερες, το AirlineRatings.com σημειώνει πως ο αριθμός των δυστυχημάτων καταδεικνύει «μία σταθερή και συνεχιζόμενη μείωση εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες».

Σύμφωνα με τoν ιδιωτικό, ανεξάρτητο φορέα ASN (Aviation Safety Network) που καταγράφει όλα τα δυστυχήματα που αφορούν αεροπλάνα με περισσότερους από 14 επιβάτες, το 2016 σημειώθηκαν 19 αεροπορικές τραγωδίες που κόστισαν τη ζωή σε 325 ανθρώπους. Οι στατιστικές αυτές καθιστούν την περασμένη χρονιά ως τη 2η ασφαλέστερη στα χρονικά.


Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες σε αλφαβητική σειρά (με την Qantas πρώτη)


Qantas

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon Airways

British Airways

Cathay Pacific Airways

Delta Air Lines

Etihad Airways

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

Japan Airlines

KLM

Lufthansa

Scandinavian Airline System

Singapore Airlines

Swiss

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Australia



Οι 10 ασφαλέστερες low cost αεροπορικές εταιρίες σε αλφαβητική σειρά

Aer Lingus

Flybe

HK Express

Jetblue

Jetstar Australia

Jetstar Asia

Thomas Cook

Virgin America

Vueling

Westjet

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs