Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚ: Σκύλοι και γάτες χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα για καρχαρίες στη Γαλλία - (Φωτογραφίες & Βίντεο)


Ένα τρομερό συμβάν συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη το 2005, αλλά η ιστορία δεν έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Όλα συνέβησαν στο...
νησί La Réunions, στη Γαλλία μεταξύ των ντόπιων ψαράδων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα κακόμοιρα ζώα ως δόλωμα για την αλιεία καρχαριών.




Μία ΜΚΟ προστασίας ζώων κυκλοφόρησε τότε πολλές τρομακτικές εικόνες των κατοικίδιων ζώων, να δείχνουν σπειρωτά άγκιστρα στις μύτες τους. Το κακό είναι ότι οι άνθρωποι δεν πίστευαν σε ότι έβλεπαν, έλαβαν τις φωτογραφίες μέσω e-mail και πολλοί δεν άνοιξαν καν τα συνημμένα αρχεία επειδή νόμιζαν ότι είναι spam ή κάποιος ιός.


Ωστόσο, μετά από έρευνες τις  γαλλικής αστυνομίας, κατάφερε  να αποδείξει την αλήθεια του γεγονότος. Το 2005, η ΜΚΟ  ‘30 Millions d’ Amis” "(30 εκατομμύρια φίλοι), με τη βοήθεια ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, πήγαν στο νησί για να κάνουν μία επιτόπια έρευνα.

Οι εικόνες που κατέγραψαν δημοσιεύθηκαν σε αυτό το video:



Τουλάχιστον ένας ψαράς, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε αργότερα με βάση την εικόνα του σκύλου που είχε περασμένο αγκίστρι στη μουσούδα. Ποτέ δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί να έχει ο σκύλος του ένα τέτοιο αγκίστρι περασμένο πάνω του. Και επίσης γιατί έχει μαζέψει και εγκλωβίσει εκεί, δεκάδες σκυλιά.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι «οι σκύλοι της περιοχής του έκλεψαν κοτόπουλα» και, ως εκ τούτου ήθελε να τους εκδικηθεί.

Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, αυτή ήταν μια και μοναδική περίπτωση μιας μικρής ομάδας των αλιέων και δεν περιελάμβαναν περισσότερα μεγαλεπήβολα σχέδια. 

Δεν έχουμε μάθει ποια ακριβώς ήταν η ποινή των εγκληματιών.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην πραγματικότητα δεν  ασχολήθηκαν εκ νέου με το θέμα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs