Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Στον Στίβεν Κουκ ανήκει τελικά ο σκελετός που βρέθηκε σε πηγάδι στα Μάλια της Κρήτης


Ο νεαρός βρετανός είχε εξαφανιστεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2005...
Τέλος φαίνεται να παίρνει μια υπόθεση που έμενε ανοιχτή για πολλά χρόνια στην Κρήτη και αφορά το σκελετό νεαρού άντρα που βρέθηκε στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε πηγάδι κτήματος δίπλα στο νεκροταφείο των Μαλίων στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο εντοπισμός έγινε τυχαία από συνεργείο καθαρισμού που κατέβηκε για τον καθαρισμό του.




Νωρίς το απόγευμα, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα ενημέρωσαν τις Αρχές της Κρήτης προφορικά πως ταυτοποιήθηκε η σορός και πως πρόκειται για τον 20χρονο τότε, Βρετανό Στίβεν Κουκ, που εξαφανίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2005.

Επισήμως, την έκθεση των Εγκληματολογικών, θα την λάβει η Κρήτη από την προσεχή Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή είχαν πέσει οι υποψίες στην περίπτωση του Κουκ, αφού ειδικά από τα Μάλια ήταν η μόνη επίσημη αναγγελία εξαφάνισης και έκτοτε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη αναγγελία εξαφάνισης άλλου ατόμου από αυτή την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή που εξαφανίστηκε ο Κουκ δεν υπήρχε το σπιτάκι που περιβάλλει σήμερα το πηγάδι, αλλά ήταν ανοιχτό και απλά είχε λίγες ξύλινες τάβλες πάνω στο στόμιο. Τόσο το κρανίο όσο και άλλα σημεία του σκελετού δεν φέρουν κατάγματα που να δικαιολογούν τυχόν εγκληματική ενέργεια και έτσι το ατύχημα μοιάζει ως πιο πιθανή εξήγηση. Ήδη πάντως η αρμόδια αστυνομική Αρχή, μετά από αυτή την εξέλιξη ζήτησε από την εισαγγελία Ηρακλείου πίσω τον φάκελο του Στίβεν Κουκ, ώστε να συνεχίσει την έρευνα από το σημείο που είχε μείνει τελευταία φορά πριν κλείσει και παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Τον νεαρό άνδρα που έκανε τις διακοπές του στο νησί, είχε δει τελευταία φορά τότε ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ της περιοχής έξω από ένα μία παμπ, όπου διασκέδαζε με τους φίλους του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του...

Δίπλα του βρέθηκε μία ζώνη από κάνναβη, μία φωτογραφική μηχανή, ίνες υφασμάτων και φερμουάρ. Ο σκελετός τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως δεν έφερε εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο τώρα που ταυτοποιήθηκε η σορός η έρευνα των Αρχών θα επικεντρωθεί στο να εξηγήσει όσο αυτόν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια, στα αίτια θανάτου του, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται η πιθανότητα ατυχήματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs