Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Με 87 κιλά κάνναβης συνελήφθησαν διακινητές στην Καστοριά


Εγκληματική ομάδα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα εξαρθρώθηκε από ...
το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 43 και 53 χρόνων και τρεις Έλληνες 30, 31 και 33 χρόνων, σε περιοχές της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης.




Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, εντόπισαν να κινούνται χθες το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω οχήματα, βρέθηκαν στο πρώτο όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος με συνοδηγό τον 31χρονο, τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 75 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 87 κιλών, ενώ όπως προέκυψε το δεύτερο όχημα που οδηγούσε ο 33χρονος με συνοδηγό τον 30χρονο λειτουργούσε για το συντονισμό ως προπομπός του πρώτου οχήματος, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.


Συνολικά κατασχέθηκαν: 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 265 ευρώ.

Στη συνέχεια, χθες το απόγευμα συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής ομάδας που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας, μέρος της οποίας αποτελεί και η παραπάνω κατασχεθείσα ποσότητα.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, 16,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό 4.385 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και 11 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs