Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες της ζωής των Ψάλτη - Μουστάκα (Photos)


Ο Στάθης Ψάλτης δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στην ...
οποία συμπρωταγωνιστεί. Η ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» αναμένεται να βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο και ο ηθοποιός υποδύθηκε το ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά.




Ο σκηνοθέτης μίλησε στην ΕΡΤ για την ταινία του και τον ηθοποιό, λέγοντας πως «είχε τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και έναν βαθύ ανώτερο ψυχισμό και οι συνθήκες στον κινηματογράφο δεν ήταν αυτές που θα αναδείκνυαν αυτό το ταλέντο σε όλη του την ολότητα».


Σε κάποιο πλάνο από τα γυρίσματα που μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΡΤ, φαίνεται το συνεργείο να χειροκροτεί τον γνωστό ηθοποιό και ο Γιάννης Σμαραγδής σχολίασε «ακούτε το συνεργείο που χειροκροτεί; Μόλις έχουμε τελειώσει την πρόβα και το συνεργείο ασυνήθιστο άρχισε να χειροκροτεί για την απόδοση της ερμηνείας».

«Περίεργη» σύμπτωση μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς πως η τελευταία ταινία που συμμετείχε ο Σωτήρης Μουστάκας πριν φύγει από τη ζωή ήταν το «Ελ Γκρέκο» σε σκηνοθεσία πάλι του Γιάννη Σμαραγδή.

Ο Στάθης Ψάλτης και ο Σωτήρης Μουστάκας πέθαναν και οι δύο στα 66 τους χρόνια. Πριν φύγουν από τη ζωή έπαιξαν σε ταινίες του Γιάννη Σμαραγδή που αφορούσαν βιογραφίες σπουδαίων Ελλήνων (Ελ Γκρέκο και Καζαντζάκης), αλλά και οι δυο δεν πρόλαβαν να τις δουν στους κινηματογράφους.

Ο Μουστάκας έφυγε από την ζωή τον Ιούνιο του 2007 και η ταινία «Ελ Γκρέκο» προβλήθηκε στους κινηματογράφους λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώμβριο του 2007 και στους τίτλους αρχής, δίπλα από το όνομα του ηθοποιού υπήρχε ένας μικρός σταυρός.

Το ίδιο ίσως να συμβεί και στους τίτλους αρχής της ταινίας ««Νίκος Καζαντζάκης», δίπλα από το όνομα του Στάθη Ψάλτη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs